Карантин не завада. Боржникам у Рівному можуть відключити світло

Щодня компанія телефоном звертається до близько 2 тисяч осіб, що мають борги за спожиту електроенергію

Енергетики потерпають через борги. У листопаді борг побутових споживачів Рівненської області перевищив 113 млн грн. Найбільше боргують мешканці Рівного – майже 28,5 млн грн.

Заборгованість населення зростає щодня і ставить під загрозу безперебійне електропостачання регіону. І це в холодну пору року, – наголошує директор ТОВ «РОЕК» Сергій Безсмертний.

«Рівненська обласна енергопостачальна компанія» змушена залучати кредитні кошти для закупівлі електричної енергії. Адже ринок електричної енергії працює таким чином, що усі закупівлі проводяться авансом, тому невчасні розрахунки ставлять під загрозу закупівлю електрики для усіх споживачів Рівненської області. Втім, можливості електропостачальника не безмежні. А отже, за такої сумної тенденції не виключені перебої з електропостачанням. Тобто через боржників без електрики можуть залишитися і ті, хто сумлінно оплачує отримані послуги.

Сергій Безсмертний

Сергій Безсмертний наголошує, що за спожиту електричну енергію в будь-якому разі доведеться сплатити:

У випадку наявної заборгованості у споживача наша компанія на законних підставах ініціюватиме відключення боржника. Зараз нас стримують лише карантинні обмеження. Але карантин врешті-решт завершиться і боржник опиниться без світла, та ще й змушений буде оплатити послугу повторного підключення оператору системи розподілу. А це від 346 до 1547 гривень. Також звертаю увагу боржників на те, що навіть зараз, в умовах карантину, компанією ведеться претензійно-позовна робота. І у випадку рішення суду та відмови споживача оплачувати заборгованість вживаються заходи примусового стягнення боргу через органи Державної виконавчої служби, аж до опису майна.

Щодня електропостачальник у телефонному режимі повідомляє понад 2 тисячі боржників про необхідність оплати, пропонує схему реструктуризації боргу.
 

Ми розуміємо проблеми споживачів. Пропонуємо різні варіанти розтермінування оплат. На жаль, лише одиниці реагують і звертаються для проведення реструктуризації, - кажуть у РОЕК.

Також у ТОВ «РОЕК» зазначають: законодавство не зобов’язує електропостачальника повторно повідомляти про необхідність погашення заборгованості та ініціювання відключення. Тому нехай перспектива залишитися без світла не буде для боржників несподіванкою. Краще не накопичувати заборгованість і вчасно розраховуватися за електроенергію. 

Алла Ліхачова

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень