Карантин: готуємо шашлик у банці (РЕЦЕПТ)
Весна завжди асоціюється з пікніком, природою та мангалом з шашликами
Шашлик – популярна страва у теплу пору року. Хто не любить пікніки у колі друзів? Та через пандемію коронавірусної інфекції посиденьки на природі поки під забороною.
Але це не означає, що дуже смачну страву з м'яса не можна приготувати в домашніх умовах.
Замість багаття можна використовувати духовку і запікати шашлик на деку, але ще краще скористатися звичайною 3-літровою банкою. Такий варіант звучить досить незвично, але насправді готувати шашлик в банці дуже просто. М'ясо виходить соковитим, ніжним і неймовірно ароматним.
Інгредієнти
М'ясо 1-1,5 кг.
Цибуля 3 шт.
Майонез 250 г.
Приправа для шашлику за смаком
Сіль за смаком
Рідкий дим 2 ч. л.
Нарізати м'ясо невеликими шматочками, а також порізати кільцями цибулю. Потім додаємо майонез, солимо, додаємо приправу для шашлику, перемішуємо і відправляємо маринуватися на 2 години. Тим часом потрібно підготувати дерев'яні шпажки для шашлику. Важливо, щоб вони не виглядали з трилітрових банок. Якщо палички занадто довгі, їх можна відрізати.
Після того, як м’ясо замаринується, нанизуємо його на шпажки і відправляємо у банки. Важливо, щоб м'ясо не торкалося стінок тари. У банку наливаємо 1-1,5 см води і додаємо трохи рідкого диму. З фольги робимо кришку з невеликим отвором. Важливо! Шашлик у банці ставимо лише у холодну духовку і випікаємо при температурі 200 градусів годину.
Відкривати духовку під час готування не можна.
Джерело - OBOZREVATEL
Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ