Кабмін затвердив проєкт Держбюджету-2021: що хочуть профінансувати

Середньомісячна зарплата у 2021-му повинна становити понад 13,5 тисяч

Уряд затвердив проєкт закону «Про Державний бюджет України на 2021 рік».

Серед ключових пріоритетів проєкту Держбюджету – підвищена мінімальна заробітна плата, допомога пенсіонерам 75+, програма «Велике будівництво», нові пасажирські вагони, масштабна цифровізація економіки.

 

Державні кошти також планують передбачити на фінансування освіти, медицини, протидії пандемії та Covid-вакцинації, оборони та безпеки; розвитку культури, підтримки спорту і високих досягнень, фінансово спроможних регіонів, пише «УНІАН».

Зі слів представника уряду у Верховній Раді Василя Мокана, у проєкті наголошується на необхідності збалансувати бюджетні надходження і знизити податковий борг. Він пояснює, що також важливо стимулювати економічну активність суб'єктів господарювання в умовах тривалого карантину.

Міністерство фінансів підготувало проєкт Державного бюджету на 2021 рік на основі прогнозу економічного і соціального розвитку на 2021-2024 роки, розробленого Міністерством економрозвитку.

Як сказано в оновленому макропрогнозі, наступного року зростання валового внутрішнього продукту складе 4,6%. Рівень інфляції в середньому, порівняно з 2020 роком, прогнозується на рівні 8,1%.

Середньомісячна зарплата 2021 року повинна становити 13 632 грн.

 

Експорт українських товарів 2021-го прогнозується на рівні $60,175 млрд, при цьому імпорт складе $70,591 млрд.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що у проєкт Державного бюджету на 2021 рік планують закласти курс долара на рівні 29 грн.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков закликав профільний комітет парламенту законопроєкт про державний бюджет на 2021 рік підготувати до розгляду в сесійній залі у п'ятницю, 18 вересня.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень