Кабмін підвищив студентські стипендії

З початку поточного навчального року студенти отримуватимуть стипендії, вищі на 13%

Отже, для учнів професійно-технічних навчальних закладів мінімальна стипендія становитиме 311 гривень.

«Молодший спеціаліст» або «бакалавр» вищих навчальних закладів I–II рівня акредитації, отримуватимуть 622 гривні. А студенти ВНЗ III–IV рівня акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем «бакалавр», «спеціаліст» або «магістр» 825 гривень на місяць. Також збільшено розмір соціальної стипендії. Для учнів професійно-технічних навчальних закладів з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також учнів, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків, стипендія становить 961 гривню на місяць, а для студентів вищих навчальних закладів1989 гривень. Проте, отримати підвищену стипендію ще нікому не пощастило, оскільки відповідна постанова Кабміну вступає в дію з 8 жовтня.  Зокрема, наш слухач, студент НУВГП повідомив Радіо Трек, що у вересневій стипендії не доотримав 300 грн.  В обласному управлінні освіти заспокоюють, і кажуть, що всі стипендіальні виплати будуть перераховані, стверджує заступник начальника відділу виховної роботи та соціального захисту дітей обласного управління освіти Тетяна Рожко:

 

 

У постанові передбачено, що з 1 вересня ці розміри стипендій будуть діяти. Їх ніхто, мабуть, не отримав по-новому (підвищені-ред.), бо постанова тільки 8 жовтня прийнята. Тобто, після того, як постанова набуде чинності, вони мають бути перераховані.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень