Кабмін ухвалив рішення про індексацію пенсій: хто отримає надбавку вже у серпні

Що зміниться для пенсіонерів

У Бюджетній декларації на 2025–2027 роки Кабінет Міністрів встановив нові правила індексації пенсійних виплат. 

Згідно з цим документом, передбачається забезпечити своєчасне і повне фінансування пенсійних виплат відповідно до законодавства. А також здійснення щорічної індексації пенсій з 1 березня.

Водночас планується також реорганізувати систему пенсійного забезпечення, щоб зробити її більш справедливою завдяки встановленню єдиних принципів нарахування пенсій для всіх громадян.

Цікаво! Також уряд планує забезпечення виплати пенсій особам, які проживали на окупованих територіях, після їх деокупації.

Хто отримає надбавку вже у серпні

Пенсіонери можуть отримати додаткові виплати до Дня Незалежності України в серпні. Для цього необхідно подати заяву на отримання одноразової грошової допомоги до 1 серпня.

Зауважте! Залежно від статусу пенсіонера, виплати становитимуть від 450 до 3100 гривень.

Таку можливість забезпечують Закони України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань», що передбачають разову грошову допомогу до Дня Незалежності.

Джерело: 24 канал

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень