Із зарплат військових не будуть вираховувати податки

Податковим кодексом України передбачені деякі преференції для учасників антитерористичної операції на сході України

Йдеться про військовий збір (1,5 % від доходів об’єкта оподаткування), від сплати якого звільняються військовослужбовці на час безпосередньої участі в антитерористичній операції. 

Зокрема, не оподатковуються доходи учасника бойових дій під час АТО, отримані в якості благодійної допомоги, відповідно до вимог Закону України «Про благодійну діяльність та благодійні організації».

Також, передбачається пільга і для самих благодійників – не оподатковуватимуть доходи, отримані ними для надання благодійної допомоги учасникам АТО. Поряд із цим, не оподатковуються доходи у вигляді благодійної допомоги, наданої міжнародними благодійними організаціями особам, що проживають на території проведення АТО або особам, які вимушено її покинули.

Між тим, пенсії інвалідів АТО, а також пенсії, які надаються членам сімей загиблих через АТО, не підлягають оподаткуванню.

Крім того, не обкладаються податком на додану вартість операції з імпорту та поставки касок, шоломів, бронежилетів та інших спецзасобів захисту, оптичних приладів для зброї, а також ліків і медикаментів, призначених для учасників АТО, чиє здоров’я було порушене.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень