Івано-Франківськ: із затопленого під час зливи авто довелося рятувати людей (6 ФОТО/ВІДЕО)

«Місто пливе» (с)

Івано-Франківськ вважають чи не найкомфортнішим містом в Україні, однак і тут, практично, під час кожної великої зливи «місто пливе».

Так само як Київ, чи Луцьк, чи Рівне чи будь-яке інше місто України, де за СРСР проклали зливові каналізації, які не витримують сучасної забудови міст.

На реконструкцію таких зливових потрібні мільярдні кошти та перекопування усіх вулиць в центральних частинах міст. Рівне у цьому плані поталанило: більша частина злив та буревіїв нас оминає. Тим часом у Франику вчора знову був «потоп»

Як повідомляється,

Злива в Івано-Франківську затопила вулиці та підвальні приміщення, унаслідок чого рух машин заблокувався.

Двох людей із затопленого автомобіля Toyota вдалося врятувати івано-франківським надзвичайникам на вулиці Надрічна, повідомляє ДСНС.

Загалом рятувальники відбуксували 7 транспортних засобів, в яких перебувало 10 осіб.


Також довелося відкачати 120 м куб. води з підвалів помешкань Івано-Франківська.

З проїжджих частин автомобільних доріг прибрано повалені вітром дерева. Зокрема, у селах Діброва та Залужжя Рогатинського району, у Добровлянах Калуського та Семаківцях Коломийського районів.


Всього до ліквідації наслідків негоди було залучено 69 працівників особового складу, від управління ДСНС в області – 62 особи.

В мережі публікують різноманітні фото та відео.

На них ми бачимо типову картину: зливові мережі не справляються з надміром води, відбувається перетікання у звичайну каналізацію, яка теж не справляється з такими великими обсягами і все це виривається з колодязів – назовні.


Натисніть плей. Це відео – перевертається

Люди ж при цьому скаржаться:

«Дощ йде лише 1,5 години… І це зовсім не стихія, а звичайнісінький осінній дощ, однак вся центральна частина міста вже плаває… Все, мабуть, тому, що за 5 років закладання міста тротуарною плиткою так і не знайшлося часу та коштів зайнятись каналізаційними мережами… Напевно, що це не так прибутково… На фото вул. Грушевського», – поділилася в мережі Олена Вінтоняк.

[media=199480] [media=199476]

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

[media=199473] [media=199478]

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень