Історичні пам'ятки на Рівненщині можна буде орендувати за одну гривню

На час реставрації за ваші ж кошти

Тих, хто збирається реставрувати культурну спадщину на Рівненщині, звільнятимуть від її оренди. Координаційна рада з питань культурної спадщини винесла таке питання на комісію з питань економіки Рівненської облради. Керуючий справами апарату Рівненської ОДА Богдан Сологуб розповів, що з державного та обласного бюджетів реставраційні роботи нині не фінансуються, тож сподівання на власників історичного майна:

В нас є культурні пам’ятки в області, але коштів на їхню реставрацію не виділять ні з обласного, ні з державного бюджету.

Якщо звернуться до нас люди, які хочуть взяти таку пам’ятку в оренду з метою ведення господарської діяльності та готові реставрувати пам’ятку, то координаційна рада цікавиться, чи можемо ми [обласна рада, - ред.] скасувати орендну плату, або встановити її на рівні однієї гривні за місяць.

Світлана Богатирчук-Кривко, яка входить до складу ради, розповіла, що до них справді зверталися охочі орендувати та реставрувати історичні пам’ятки області. Однак на час реставрації вони просили звільнити їх від сплати коштів за оренду. Комісія облради з економічних питань таку пропозицію погодила. Тепер охочі можуть подавати свої пропозиції щодо оренди та реставрації пам’яток на розгляд. Кожне питання вирішуватимуть індивідуально.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень