Історія пілота з закривавленим обличчям після бою, за який він отримав звання Героя

Майор, якого називають «Убивцею «Шахедів»

Вадим Ворошилов із позивним "KARAYA"

  • Вадим Ворошилов заслужив репутацію вбивці безпілотників, збивши п'ять «Шахедів» за тиждень й отримавши Зірку Героя із рук Зеленського
  • Останній дрон у бою над Вінницею вибухнув надто потужно: поранений пілот був змушений катапультуватися
  • Вже приземляючись, він зробив селфі, яке пізніше завантажив до себе в Instagram, і яке стало легендарним

Це був напружений нічний бій у жовтні, пише The Dily Mail. Майор Вадим Ворошилов катапультувався після того, як один із безпілотників іранського виробництва вибухнув, пошкодивши МіГ та завдавши пілоту ран, від яких обличчя залила кров.

Напруження нічного бою та отримані рани не завадили йому показати великого пальця й зробити швидке селфі, спускаючись вже на парашуті до землі.

На шоломі пілота його позивний "KARAYA"

А вже через місяць президент України Зеленський присвоїв Ворошилову звання «Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» — найвищу військову відзнаку країни.

Хоча сьогодні Ворошилов є одним із найуславленіших пілотів-винищувачів, але цікаво, що до путінського вторгнення він взагалі кинув літати та зі скандалом подав у відставку, розкритикувавши керівництво ВПС за те, що пілоти не отримують достатніх «нальотів», літаки не забезпечуються належним чином:

«Вони завжди звинувачують пілота», коли літак падає", - сказав він Kyiv Post, - «Неважливо, людський фактор чи технічна несправність».

Проте 25 лютого, після нападу РФ, Ворошилов знову повернувся у стрій, аби боронити свою країну від російських військ.

У вже легендарному бою над Вінницею уламки одного з дронів-смертників «Шахед» іранського виробництва пошкодили МіГ Ворошилова та врізалися йому в шию та шоки, змусивши пілота схопитися за важіль катапультування й потягнути його на себе.

«Скажу коротко», — написав він біля фото, опублікованого в Instagram, - «Ніхто та ніщо не може зламати нас!».

За даними Forbes, пілот, оговтавшись від ран, повернувся в повітря, аби й далі захищати Україну. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень