Інтернет-шахраї на Рівненщині «заробили» 25 тисяч гривень

Зараз вони вже співпрацюють зі слідством

За надання фіктивних послуг у новоствореній групі однієї із соціальних мереж 22-річний рівнянин та його 19-річна співмешканка завдали потерпілим матеріальних збитків на суму понад 25 тисяч гривень. Тепер обоє активно співпрацюють зі слідством.

До послуг аферистів входило прогнозування результатів спортивних подій. Однак фактично надані прогнози не відповідали дійсності, а спортивні події не відбувалися взагалі.

Таким чином шахраї зуміли надурити п'ятнадцятьох громадян, жителів Рівненщини та інших областей України. Розрахунок за псевдоставки проводився через банківські картки знайомих. Їх винахідлива студентка одного з рівненських навчальних закладів знімала в однокурсниць, мотивуючи тим, що гроші переказують батьки. Її благовірний, який вже має за плечима судимість за аналогічний злочин, безпосередньо виконував «роботу» у мережі.

За фактом заволодіння чужим майном шляхом обману чи зловживання довірою, поліцейські відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Працівники відділу протидії кіберзлочинам спільно із слідчим відділом Рівненського відділу поліції провели санкціонований обшук за місцем проживання осіб, що можуть бути причетними до протиправної діяльності. За результатами обшуку вилучено ноутбук, з якого відбувалось адміністрування створеної фіктивної групи, три банківські платіжні картки, три сім-карти та три мобільні телефони.

У ході досудового розслідування правоохоронці з’ясовуватимуть ступінь причетності кожного з них. Відповідно до санкції статті їм загрожує покарання у виді штрафу у розмірі 850 гривень, або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на три роки.

Відділ комунікації ГУНП в Рівненській області

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Оля Багній

Оля Багній

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень