Ілон Маск розпочинає вживляти чіпи у мозок людям

Вже! А, починалось все зі свиней

Ілон Маск показав результати роботи проекту Neuralink

Що це?

Пристрій розміром з монетку, який вживляється у ваш череп. А, від нього йде тисяча двадцять чотири провiдки тонші ніж волосся.

Йдуть у мозок на глибину до 7 см.

Для чого?

Щоб підключатися по bluetooth до вашого смартфону зі спеціальним додатком. Зчитує показники активності головного мозку, ваших нейронів - власне читання інформації. Збуджує нейрони з допомогою дротів - запис інформації.

В потенціалі це дозволить людям зі спинно-мозковою атрофією, з травмами хребта, або паралізованим позбутися цих недуг.

Ще!

Ви зможете слухати музику зі смартфона, дивитися відео, грати в ігри, писати документи і управляти машиною Tesla - просто думаючи про це.
 

Використовувати зовнішні носії, як бекап ваших думок. Щось побачили, чи щось почули, боїтеся забути - записали думку на зовнішній носій.
 

А коли прийшла пора дістати думку - берете мобільний телефон, вибрали потрібну думку, завантажили до себе і все згадали. Можна записати всю свою пам'ять і завантажити потім її ... в робота.


Як каже Маск:

- Так це прототип, та працює невелика команда, але технологія є і працює.
 

Отже, робити цифровий бекап людини, допомагати паралізованим рухатися, лікувати психічні розлади і по-новому комунікувати з іншими людьми, думаючи однією думкою - вже сьогодні.
 

Сподіваюся, що у найближчому майбутньому Neuralink отримає схвалення FDA і почне  випробування на людях.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень