Іграшку для немовлят, яка не відповідає вимогам ДСТУ, продавали у Рівному (ФОТО)

Іграшка складає середній рівень загрози для дітей

Фото ілюстративне

Дитячі іграшки перевірили на ринку в Рівному.

Працівники відділу ринкового та метрологічного нагляду управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби Рівненщини для перевірки зібрали іграшки для дітей віком до 36 місяців.

Під час перевірки експерти столичного підприємства «Укрметртестстандарт» встановили, що у продажі перебувала іграшка, яка не відповідає вимогам безпечності. Це «Брязкальце» для дітей віком від 3-х місяців ТМ BABYS TOYS, країна-виробник – Китай.

Так, на упаковуванні іграшки не вказані найменування та адреса імпортера, зареєстрована торгова марка та попередження щодо вікового призначення та наявності дрібних частин, що нанесене на пакуванні іграшки, не відповідає закону про порядок застосування мов.

Крім того, за показником  «рівень звукового тиску» іграшка не відповідає вимогам ДСТУ. Рівень звукового тиску іграшки перевищує допустимі норми.

В результаті перевірки іграшка «Брязкальце» складає середній рівень загрози для дітей.

Тож згідно з вимогами законодавства про ринковий нагляд та з урахуванням середнього рівня загрози для споживачів, розповсюджувачу іграшок порадили тимчасово обмежити продаж таких іграшок.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень