Євробляхи можуть конфіскувати одразу після розмитнення

А декому загрожує навіть кримінальна справа

Після розмитнення в Україні можуть конфіскувати частину «євроблях». Це може статися у сервісному центрі МВС під час проходження експертизи. Йдеться зокрема про старі автомобілі, які українці купували навіть з пошкодженими VIN-кодами.

Легалізувати ці автомобілі буде вкрай складно, тож у деяких випадках їх можуть конфіскувати, а проти власників відкрити кримінальні провадження. Й таке трапляється в середньому з одним автовласником на день, розповів виданню UBR автоюрист Іван Казачук. 

До того ж не завжди винуватцем пошкодження є власник авто, це може статися й через корозію.

Самостійну перевірку VIN-номера потрібно зробити ще до зняття автомобіля з обліку. Просто подивіться, чи всі цифри, букви є, чи такі самі, як у техпаспорті, чи немає сторонніх втручань або іржі, яка не дозволить експерту в МРЕВ перевірити цей номер, – розповів Іван Казачук.

Аби запобігти конфіскації майна, експерти радять знайти таблички, що дублюють VIN-код. Або за рекомендацією фахівця очистити номер спеціальними хімічними засобами.

Якщо у сервісному центрі визначать, що номер могли зробити нечитабельним, правоохоронці можуть почати кримінальне провадження, автомобіль конфіскують і якщо до того моменту вже заплатити за розмитнення, гроші не повернуть.

Експерти застерігають, що найчастіше пошкоджений номер виявляють саме у сервісних центрах, й тоді змінити щось уже пізно.

За матеріалами OBOZREVATEL

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень