ЄС: відомо, хто заборонив видавати візи росіянам, а хто не хоче відпускати «руссо турісто»

Глави МЗС ЄС не змогли дійти єдиної думки

Вчора, 31 серпня, у Празі відбулась неформальна зустріч глав МЗС ЄС, де піднімалось питання заборони видачі віз росіянам.

Дипломати не змогли дійти єдиної думки, але влада країн погодилась скасувати угоду про те, щоб громадяни рф мали спрощений візовий режим.

Ініціатори санкцій - Естонія, Латвія та Литва. Ці країни вже не приймають росіян, що мають візи держав. Також вони планують заборонити в’їзд власникам будь-яких шенгенів.

Солідарні з країнами Балтії Польща, Чехія та Данія. Вони також призупинили або  збираються припинити видавати візи росіянам.

Німеччина ж вважає, що санкції на в'їзд повинні зачепити не звичайних росіян, а чиновників, що начебто здатні вплинути на ситуацію в Україні. Німецька влада запропонувала такий собі компроміс - скасувати угоду про спрощення візового режиму з росією.

Таким чином росіяни зможуть оформити шенген, але це буде дорожче і складніше, ніж раніше.

Міністри Угорщини, Португалії, Греції, Австрії, Ірландії, Фінляндії, Бельгії та Кіпру виступили проти тотальної візової заборони. Але вони підтримали ініціативу ускладнити процес оформлення документа. 

Отже, громадяни рф найближчим часом зможуть отримувати шенгенські візи, але не до всіх держав ЄС. Скоротиться також кількість багаторазових стікерів, що видаються, процедура подорожчає - з 35 євро до 80. Збільшаться і терміни отримання віз.

Джерело: DIP

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень