Ємність акумулятора смартфона: яку краще обрати?

На що звертати увагу і який варіант варто обрати саме вам

Одна з основних вимог покупців під час вибору смартфонів – ємність акумуляторних батарей. Тривалість автономної роботи залежить від кількості наявної в акумуляторі енергії та обсягів її споживання ґаджетом.

Період від зарядки до зарядки впливає на вартість мобільного телефону. Покупці, які хочуть придбати практичний та зручний девайс, дивляться не лише на ціни смартфонів у Рівному, а й на технічні характеристики моделей, включаючи ємність батареї. Від АКБ залежать можливості власника щодо використання гаджета.

Що таке ємність батареї смартфона

Акумулятор – це елемент, від якого напряму залежить мобільність пристрою. Місткість акумулятора показує об'єм заряду, який батарея може прийняти під час заряджання і потім передати пристрою.

Показник ємності вимірюється в мА*год (міліампер-години). Ці дані вказуються у паспорті смартфона та на самому акумуляторі.

Якими бувають смартфони за об'ємом батареї

Діапазон показників об'єму батареї дуже широкий – від 1500 до 5000 мА*год. Бажано вибирати смартфони з найбільшими показниками ємності, щоб забезпечити комфортне користування гаджетами.

Для визначення часу користування й частоти зарядки можна скористатися наступною схемою:

  • якщо вказано ємність 2000-2500 мА*год, то смартфон пропрацює близько доби;
  • якщо ємність становить 3000-4000 мА*год, то зарядка знадобиться раз на два дні;
  • за показника ємності 5000 мА*год і більше заряджати телефон потрібно буде раз на 4-5 днів.

Для читання книги і розмов по телефону достатньо мінімального обсягу батареї. Але якщо власник планує грати, переглядати відео та слухати музику, ємність має становити не менш як 3000-4000 мА*год.

Смартфони останнього покоління пропонуються уже із акумуляторами великої ємності (6000 мА*год і вище), що забезпечує тривале комфортне користування, однак вартість таких гаджетів досить висока.

Як продовжити термін експлуатації батареї

За активної роботи власника гаджета в інтернеті час роботи смартфона на одній зарядці зменшується на 50-60%. Великі обсяги енергії споживають спалах, камера, ігри й енергоємні програми.

Батареї розраховані на певну кількість зарядок – приблизно 500-1000 циклів.

Щоб продовжити термін експлуатації батареї, треба:

  • заряджати гаджет до 100%;
  • не розряджати батарею повністю, підключаючи телефон до зарядки за показника у 20%;
  • не залишати телефон під’єднаним до електромережі на ніч;
  • використовувати лише оригінальні зарядні пристрої;
  • оберігати батарею від ударів і впливу високих температур.

Щоб уникнути частої зарядки, фахівці рекомендують регулювати яскравість екрану та вмикати режим економії, що знижує споживання енергії гаджетом на 20-30%.

 

Для збільшення терміну експлуатації батареї рекомендується також періодично виконувати калібрування, що є процесом розрядки/зарядки батареї до досягнення показника 100%. Завдяки калібруванню послаблюється контроль запобіжника та збільшується робочий ресурс.

Дотримання нескладних правил та економність під час користування смартфоном дозволять продовжити термін експлуатації на рік і більше.

* на правах реклами

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень