Є руйнація, кількість жертв уточнюється. Франківщина зазнала ракетного удару з росії 

У ЗСУ з'ясовують, чи справді російські війська стріляли з комплексів «Кинжал» 

Винищувач МіГ-31К із гіперзвуковими ракетами «Кинжал» на російській авіабазі Хмеймім, який прибув для спільних навчань сил постійного оперативного зʼєднання ВМФ Росії у Середземному морі та авіації російських Повітряно-космічних сил, липень 2021 року. Фот
Винищувач МіГ-31К із гіперзвуковими ракетами «Кинжал» на російській авіабазі Хмеймім, який прибув для спільних навчань сил постійного оперативного зʼєднання ВМФ Росії у Середземному морі та авіації російських Повітряно-космічних сил, липень 2021 року. Фот

Росія заявила, що завдала ударів по підземному складу ракет та авіаційних боєприпасів українських військ у Делятині Івано-Франківської області гіперзвуковими ракетами комплексу «Кинжал». Збройні сили України поки не можуть підтвердити удар саме такими ракетами. Відомо, що окупанти випустили 3 ракети. 

 - Справді ворог завдав удару по наших складах зберігання, які вже були вказані.

 

Тип ракети буде ще встановлено. У нас є пошкодження, є руйнація.

 

Є детонація боєприпасів.

 

Постраждалі уточнюються, - повідомив речник Командування Повітряних сил ЗС України Юрій Ігнат журналістам «УП».

Водночас поки що командування Повітряних сил ЗС не може підтвердити чи спростувати інформацію щодо заяв росіян про удар авіаційним ракетним комплексом «Кинжал»:

 - Україна, на жаль, стала полігоном для випробування всього арсеналу ракетного озброєння Росії.

 

Вони застосовують ракети, які летять дві тисячі кілометрів, п’ять з половиною тисяч кілометрів по дальності – це і крилаті ракети, і оперативно-тактичні комплекси «Іскандер», крилаті ракети «Калібр» та інші Х-101, Х-55, Х-555.

 

Була заява про «Кинжал», яким росіяни вихваляються. Ми не знаємо, яка насправді була ракета. Поки що не можемо підтвердити.

Місцеві жителі Делятина повідомляють, що наразі ситуація в селі спокійна. 

Нагадаємо, що Х-47м2 «Кинджал» — російський гіперзвуковий авіаційний ракетний комплекс. Після випробувань був прийнятий на озброєння і з 1 грудня 2017 року приступив до несення бойового чергування на аеродромах Південного військового округу РФ. За габаритами та зовнішнім виглядом ракета комплексу «Кинджал» подібна до балістичних ракет ОТРК «Іскандер».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень