Ідеї як покращити Рівне прийматимуть до 5 жовтня

Термін подачі проектів продовжили

Побудувати дитячий майданчик, створити екстремальний скейт парк, створити громадський простір, прокласти вело доріжку чи облагородити сквер… Все це можливо зробити звичайному рівнянину за кошти міського бюджету. Адже з 15 вересня розпочалася подача проектів на виконання Громадського бюджету міста Рівне.
Таким інструментом як громадський бюджет користується більшість Європейських міст, це є надзвичайно популярним, адже сприяє розвитку місцевих демократій та участі громадян у бюджетному процесі свого міста.

В Україні також вже є приклади реалізації громадського бюджету: Львів, Полтава, Суми, Івано-Франківськ, Чернівці, Чернігів, Черкаси.

22 вересня на сесії Рівненської міської ради були внесені зміни до Положення про Громадський бюджет м.Рівне. Найважливіші зміни стосувалися перенесення дедлайну подачі проектів на 5 жовтня 2016 року. Також депутати вирішили, що усі проекти будуть ділитися на великі -  від 250 000тис грн до 1 250 000 грн; та малі - до 250 000 грн. Загальний обсяг видатків на 2017 рік, що планується спрямувати на реалізацію проектів становить  10 000 000 грн., по 5 000 000 грн відповідно. Протягом одного року одна особа може подати не більше трьох малих проектів та трьох великих проектів.

Нагадуємо, що свої ідеї, як покращити  місто Рівне можна подавати трьома шляхами:

1) заповнивши відповідну форму на сайті rivne.pb.org.ua.

2) у паперовому вигляді за адресою: м. Рівне, вул.Соборна, 12-А, к.106 (з поміткою "Громадський бюджет м.Рівного");

3) надіславши сканований оригінал документів з поміткою "Громадський бюджет м.Рівного" на електронну адресу rivne_moderator@ukr.net .

Згідно змін, які внесені до Положення про Громадський бюджет м.Рівне, одна особа зможе проголосувати за три різні малі проекти та три різні великі проекти.

Довідка
       Громадський бюджет (бюджет участі) – це частина бюджету міста, з якого здійснюється фінансування визначених безпосередньо членами територіальної громади заходів, виконання робіт та надання послуг, відповідно до оформлених проектних пропозицій, які стали переможцями конкурсу.

Громадський бюджет –  це кошти, які розподіляються на конкурсній основі для кращих проектів міста.

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень