Ідеальні профітролі: рецепт заварного тіста, яке завжди вдається
Це перевірений рецепт
Профітролі — невеликі кулінарні вироби французької кухні із заварного тіста з різними начинками.
Доволі примхлива страва, але смаколик того вартий, щоб трохи побути на кухні.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Вода – 55 мл
- Молоко – 55 мл
- Масло вершкове – 50 г
- Борошно – 75 г
- Яйце куряче – 2 шт
- Сіль
- Цукор – 1 ч. л.
Для крему:
- Молоко – 150 мл
- Яйце куряче – 1 шт
- Цукор – 150 г
- Масло вершкове – 225 г
- Коньяк – 1 ст. л.
- Сіль
- Ванільний цукор – 1 пакет.
- Карамель – 50 г
Приготуємо заварне тісто.
Щоб тісто не пригоріло, бажано використовувати каструлю з товстим дном. З’єднуємо молоко, воду, сіль, цукор, вершкове масло і на плиті доводимо суміш до кипіння. Потім в киплячу суміш додаємо відразу все борошно. Добре перемішуючи, заварюємо тісто. У цей момент каструлю можна прибрати з плити, або зменшити вогонь до мінімуму.
Повертаємо на плиту і продовжуємо заварювати тісто ще 3-4 хвилини. Починаємо по одному додавати яйця, кожен раз добре перемішуючи. Спочатку маса буде ділитися на шматки, нічого страшного, це нормально, продовжуйте вимішувати.
Дати тісту трохи охолонути і перекладаємо в кондитерський мішок, повністю охолоджуємо у холодильнику.
Порада: використовуйте 2 мішки. Оскільки тісто після охолодження досить щільне, і один мішок може не витримати.
Потім одягаємо мішок в мішок і видушуємо тістечка. Краще це робити на відстані 4-5 см один від одного. Оскільки під час випічки тістечка будуть розширюватися і рости. Якщо будуть гострі кінчики їх можна згладити змочивши палець водою.
І за бажанням можна присипати тістечка цукровою пудрою, для золотистої і красивої скоринки!
Відправляємо тістечка в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів на 25 хвилин, потім опускаємо температуру до 160 і випікаємо ще 15 хвилин. Дверцята під час випічки не відкривати.
Такий режим випічки дозволить нам добитися рум’яної скоринки і порожнечі всередині. І тістечка НЕ опадуть, коли ви їх дістанете з духовки!
Готуємо крем «Шарлот»
У каструльці з’єднуємо яйце, сіль, ванілін, цукор. Перемішуємо і додаємо молоко. Ставимо на плиту і варимо до легкого загустіння на вогні нижче середнього. Повністю охолоджуємо.
Масло збиваємо до пишності і за кілька заходів з’єднуємо обидві маси. В кінці додаємо коньяк.
Наповнити тістечка можна будь-яким способом. Найлегше зрізати верхівки і наповнити або ложкою, або за допомогою кондитерського мішка. Можна також наповнити їх закритим способом, не розкриваючи верх.
Потім треба тістечка поставити на 30-40 хвилин в холодильник для стабілізації крему.
Смачного!
Повідомляє - Затишок
Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ