Ібупрофен і його різновиди: який обрати, щоб точно подіяло

Один з найпопулярніших протизапальних засобів, який вживають при температурі або коли болить голова

Ібупрофен (комерційна назва Нурофен) – один з найпопулярніших нестероїдних протизапальних засобів. Лікарі часто радять пацієнтам саме цей препарат для полегшення болю, зниження температури, усунення запального процесу.

Але чимало пацієнтів губляться перед вітриною в аптеці, адже вибір і справді великий. Дієва речовина одна й та ж – ібупрофен. Проте його концентрація і є ключовим фактором, через який препарат має купу видів.

Як види ібупрофену (нурофену) бувають:

Класичний – у формі таблеток, вкритих оболонкою, кожна з них містить 200 мг ібупрофену;

Форте – таблетки з подвійним дозуванням – 400 мг активної речовини;

Лонг – препарат в таблетованій формі з більш тривалою жарознижувальною і знеболювальною дією, ефект досягається завдяки комбінованому складу: ібупрофен (200 мг) і парацетамол (500 мг);

Експрес – випускається у формі капсул, заповнених рідким ібупрофеном в дозуванні 200 мг; завдяки рідкій формі активна речовина швидше проникає в кров, а отже, діяти починає швидше, ніж при застосуванні класичних таблеток;

Експрес Форте – ті ж капсули з рідиною, але концентрація вдвічі вища;

Колд Флю – таблетки для лікування симптомів застуди; крім 200 мг стандартної діючої речовини, містять 5 мг фенілефрину.

Крім того, в лінійці препаратів з такою назвою є засоби у вигляді таблеток, супозиторій, суспензій і сиропів у дитячому дозуванні активного компонента. Деякі різновиди препарату годяться для малюків у віці від 3 місяців.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікування

Джерело: tochka.net

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень