Хворих нікуди класти. Пацієнти помирають, лікарі плачуть

Мешканка Дніпра розповіла свою жахливу історію

Ірина Хоменко повідомила, що хвороба у неї почалася з високої температури, яка трималася майже два тижні. Увесь цей час сімейний лікар давав поради телефоном. Зрештою в середині жовтня її з високою температурою забрала «швидка» і відвезла до 9-ї лікарні Дніпра, - повідомляє УНІАН з посиланням на dp.vgorode.ua.

Місць не було, без діагнозу жінку відмовилися приймати. Дали направлення на рентген в поліклініку і відправили на вулицю, де йшов дощ. Пані Ірині стало зле, вона сіла – і побачила свою сестру, яка лежала у цій лікарні з двостороннім запаленням легень. Вона вклала Ірину у своє ліжко і пішла сваритися у приймальне відділення, аби хвору таки прийняли. Зрештою, її взяли в лікарню, в терапевтичне відділення. Люди лежали навіть у коридорі, тож Ірину поклали в їдальні на диванчик. Того ж дня зробили КТ, результат - двостороння пневмонія. Хвора потребувала кисню.

Але кисню катастрофічно не вистачало на всіх. За словами лікаря, люди дихали киснем по черзі навіть в реанімації. У лікарні склалася страшна ситуація - люди задихалися, хрипіли, але в реанімацію їх не можна було забрати, бо вона лише на 5 місць, а там і так було 10.

 

За словами Ірини, за тиждень у відділенні померли семеро людей. Молоді лікарі плакали. Якось вона побачила в коридорі померлого пацієнта, який пролежав накритий кілька годин.

Аналізи на COVID-19 беруть у перший день перебування в стаціонарі, але результати йдуть від 7 до 14 днів. Увесь цей час хворі перебувають в одній палаті. Маски всі носять, хоча це важко хворим людям. Але на час їжі та на кисень їх знімають, тож є можливість контакту й зараження в лікарні тих, у кого немає коронавірусу.

Харчування, каже Ірина, в лікарні хороше, є м'ясо, риба, сир. Чуйні працівники, лікарі, медсестри та медбрат. Палати прибирають щодня і дезінфікують лампами. Ночами миють коридори та інші місця користування. Коли стало не вистачати персоналу, у нічні зміни вивели сестричок з інших відділень і з поліклініки. Вони боялися, але працювали, старалися, як могли.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень