Хворих на інфаркт міокарда рівнян лікуватимуть безкоштовно

Таке запропонував очільник обласного управління охорони здоров’я

У Рівному на інфаркт міокарда щорічно хворіє майже чотири сотні людей

Вартість витратних матеріалів при гострих інфарктах міокарда, дбаючи про своїх громадян, держава практично взяла на власні плечі. Однак під час негострої фази інфаркту міокарда всі витрати бере на себе, на жаль, родина хворого. А це кілька десятків тисяч гривень із сімейного бюджету,  - цитує начальника міського управління охорони здоров’я Віктора Іськіва речниця обласного управління охорони здоров’я Алла Сищук.

Юрій Осіпчук, голова постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства та соціального захисту населення у Рівнераді

ініціював, аби хворі з інфарктом міокарда отримували безкоштовну допомогу в центральній міській лікарні.

Міський голова Рівного Володимир Хомко дав вказівку розглянути можливість виділення коштів для лікування таких хворих за кошти міської скарбниці.

Необхідна річна сума становитиме 5 млн грн. Частина з них вже передбачена. Тож за кілька тижнів хворі на інфаркт зможуть лікуватися безкоштовно.

 

Мова йде про стентування та проведення коронографій у Рівненській центральній міській лікарні. Тим більше, що всі можливості є.

 

Торік за кошти державної та міської скарбниці тут придбали та встановили сучасне ангіографічне обладнання. Тут лікарі зроблять коронарографію, знайдуть проблемну судину та прицільно нададуть лікування, - повідомила речниця обласного управління охорони здоров’я Алла Сищук.

В Україні, до слова, інфарктів міокарда фіксують 50 000 випадків на рік. Цю хворобу вже назвали «вбивцею століття».

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень