Хвору рівнянку Ткаченко посилають в онкоцентр, але вона просить допомоги у небайдужих

Бо в онкодиспансер централізовано закупили препарат, аналогічний до «Герцептину», переконують медики

Рівнянка Алла Ткаченко (на фото вгорі) – онкохвора.

Останні 12 років вона лікує рак молочної залози з метастазами.

Раз на три тижні жінка має колоти підшкірно препарат «Герцептин», рецепт на який раніше їй видавали у колишній поліклініці № 2. Нині це центр ПМСД «Центральний». І там, зі слів Алли Ткаченко, відмовляють у видачі рецепта на препарат:

- У січні я прийшла за рецептом, а мені головний лікар відмовив. Аргументуючи це тим, що мої ліки в онкодиспасері. Але там мені пропонують інший препарат із діючою речовиною трастозумаб. Його вводять у вену, а в мене вже їх немає, за 12 років. До того ж те, що пропонують в онко, не дієве. Від цих препаратів свого часу у мене пішли метастази.

 

Мені треба «Герцептин» вводити підшкірно. Раніше видавали рецепт у поліклініці, місто оплачувало препарат в аптеці «Віса» звідки його передавали в онкодиспансер. Там мені його вводили. Раз на 21 день.

 

Наступного разу мені треба обов’язково вколотися 16 березня, боюся не назбираю до того часу 44 тисячі гривень на дозу «Герцептина». Допоможіть у зборі коштів, будь ласка!

Начальник міського управління охорони здоров’я Віктор Іськів пояснив, що йдеться про надання допомоги на третинному рівні. Тобто, відмовляють – законно, бо це профіль онкодиспансеру, пояснив Віктор Іськів:

- Там серйозна ситуація. Для неї препарати закупило Міністерство, їх безоплатно їй введуть у вену в онкодиспансері. Але пацієнтка не хоче колоти його у вену, хоч ми їй пропонували консультацію у флеболога. Тобто у фахівця, який би подивився їй вени. Вона відмовляється.

 

На випадок, якщо у пацієнта погані вени, є спеціальний пристрій, який вживлюється під шкіру і його можна використовувати 5 років. Вона від усього відмовлялась.

 

Цього року вперше ми їй видали рецепт на «Герцептин», тобто у лютому вона отримала препарат вчасно і безкоштовно. Але ми не можемо тільки їй постійно його купувати.

 

Аби забезпечити Ткаченко «Герцептином» на рік треба понад 750 тисяч гривень забрати від орфанних хворих. Ми не можемо дітей залишити без забезпечення і купувати тільки одній пацієнтці препарати.

Нині Алла Ткаченко стукає у всіх двері і просить про допомогу, адже

до 16 березня повинна зібрати 44 тисячі гривень на нову дозу «Герцептина».

Зі своєю зарплатнею, а вона працює медсестрою у стоматполіклініці, жінка не зможе назбирати таку суму.

Небайдужим прохання допомогти.

Картка Приват Банку 5168 7427 2174 6877

Ткаченко Алла

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень