«Хто, як не я»: У Рівному попрощаються з двома Героями, які віддали за Україну найдорожче (ФОТО)

Вічна пам’ять і слава Захисникам!

Завтра, 22 січня, на майдані Незалежності у Рівному попрощаються з двома Героями, які віддали життя за Україну.

Прощання з 25-річним Миколою Сіруком та 38-річним Дмитром Єфіменком відбудеться о 11:00, повідомляє Рівнерада.

Микола Сірук народився у Рівному, закінчив 11 школу, а потім вивчився на лаборанта хімічних досліджень.

Веселий, добрий, спортивний юнак пройшов службу в армії у Кропивницькому. А коли повернувся додому, працював спочатку у Рівному, а потім за кордоном. Саме там, на чужій землі, його застала новина про початок війни, тому Микола без вагань вже на третій день повернувся додому, згодом його призвали захищати рідну землю. 

«Хто, як не я» – говорив він рідним.  

Він дуже хотів служити в АЗОВі. Дуже радів, коли все ж туди потрапив, був там серед своїх, – розповіла сестра Героя Вікторія.

Помер 25-річний Захисник 19 січня від поранень внаслідок ворожого обстрілу. Сестра Героя пригадала, що Микола сказав своїм побратимам перед смертю:

Нехай наші азовці прочитають молитву, яку ми читали щоранку. А на моїй могилі повісять прапор України та АЗОВу.

Дмитро Єфіменко народився у місті Пологи на Запоріжжі. Закінчив місцеву школу, а потім Бердянський державний педагогічний університет. Працював вчителем математики та інформатики у рідному місті, але 2014 рік забрав спокій Захисника та його родини.

Дмитро завжди відстоював справедливість, тому у 2014-му пішов добровольцем, аби захищати рідних людей, місто, країну під час проведення антитерористичної операції. Відслужив рік. Нагороджений відзнакою президента України «За участь в антитерористичній операції», відзнакою «За оборону Маріуполя», – розповіла дружина Героя Оксана.

Після повернення Дмитро налагоджував мирне життя, повернувся на роботу вчителя математики та фізики, разом із дружиною ростили двох донечок.

Він був надзвичайно добрим, люблячим татом, чоловіком, братом, сином... Він оберігав нас від усього, поряд з ним ми відчували себе насправді наче за кам'яною стіною, – ділиться Оксана.

Вдруге Дмитро Єфіменко пішов на захист Батьківщини 24 лютого.

І після початку війни, і раніше Дмитро говорив про росіян прямо: «Якщо не ми підемо проти, то вони прийдуть сюди. А цього не можна допускати», – розповіла дружина Героя та додала, – Упродовж місяця ми жили в окупації. Дмитро постійно повторював, щоб ми виїжджали, щоб не лишалися там... На початку квітня ми з донечками приїхали у Рівне, адже тут є рідня, я сама з Рівненщини...

Загинув 38-річний Дмитро Єфіменко 13 січня у Бахмутському районі Донеччини.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень