Хто у липні отримає 20 тисяч гривень пенсії

Не усі пенсіонери мають право на пенсію понад 20 тисяч гривень у липні, але деякі категорії українців можуть отримати максимальну пенсію

Найбільшу пенсію отримують деякі групи українців: це держслужбовці, працівники органів місцевого самоврядування, народні депутати та науковці.

Згідно з законом України, розмір такої максимальної пенсії не може перевищувати 10 прожиткових мінімумів. Через те, що з 1 січня 2024 року прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, складає 2 361 гривню, то відповідно максимальна пенсія нині становить 23 610 гривень.

  • Максимальний розмір пенсії (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною, індексації та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством, крім доплати до надбавок окремим категоріям осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною) не може перевищувати десяти прожиткових мінімумів – йдеться у Законі України.

Хто отримує пенсію у розмірі 60% від зарплати

В Україні пенсія держслужбовця вираховується як відсоткова частка від колишньої зарплати, яка нині становить 60%.

Водночас щоб пенсія звичайного пенсіонера була 60% від зарплати, йому потрібно пропрацювати щонайменше 60 років й при цьому мати високу заробітну плату.

Зауважте! Пенсії звичайних громадян мають іншу систему розрахунку. До уваги береться не тільки зарплата, а і набутий стаж.

Джерело: 24 канал

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень