«Хто платитиме за відновлення України?» Боррель назвав логічне рішення

«вилучити заморожені валютні резервии росії та направити їх на відновлення України після війни»

Жозеп Боррель - фото з мережі
Жозеп Боррель - фото з мережі

- Країнам ЄС слід розглянути питання про те, щоб вилучити заморожені валютні резервии росії та направити їх на відновлення України після війни, - заявив голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

Це не є безпрецедентним рішенням, адже США контролюють афганського ЦБ на мільярди доларів. Гроші використовують для потенційної компенсації жертвам тероризму, та для гуманітарної допомоги країні.

Логічно було б розглянути таку ж схему для резервів росії

- Я був би дуже за, бо це логічно. Гроші перебувають у нас, і хтось повинен мені пояснити, чому це добре для афганських грошей і погано для російських грошей, - сказав він.

Ще на початку війни ЄС та його союзники заморозили валютні резерви на рахунках Центрального банку РФ - там сотні мільярдів доларів. За березневими заявами росії, заморожено близько $300 мільярдів із золотовалютних резервів країни. Загалом золотовалютний резерв раші перевищує $600 мільярдів.

За словами Борреля, питання про те, хто та як платитиме за відновлення України - одне із ключових політичних питань з огляду на те, що буде задіяна «неймовірна сума грошей».

- Це одне з найважливіших політичних питань: хто платитиме за відновлення України?, - сказав Боррель.

Дипломат хотів би, щоб дискусія щодо «військових компенсацій» йшла з росії

Боррель зазначив, що рішення, яке він пропонує, не буде безпрецедентним. Варто згадати, що США виділили 3,5 мільярда доларів заморожених активів афганського центрального банку для гуманітарнолї допомоги та компенсації сім'ям жертв терактів 11 вересня.

Джерело: Європейська правда

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень