Хороші новини від Укренерго: українці можуть пережити зиму без відключень світла

Але важливо, аби збіглися кілька чинників 

За певних умов зима в Україні може минути і без відключень світла, про які постійно попереджають українців.  Або принаймні обмеження будуть дуже мінімальними, вважає в.о. голови правління НЕК «Укренерго» Олексій Брехт.

Якщо температура повітря буде на рівні близько 0 градусів або вищою, то відключень світла не буде. Відключення можливі у разі, якщо мороз буде -10-15 градусів. Обмеження можуть бути до 1-1,5 тис. МВт, що відповідає одній черзі графіків погодинних відключень.

 

Якщо протягом трьох днів мороз буде від -10 до -15 градусів, то обмеження можуть становити до 2-2,5 тис. МВт, що відповідає двом чергам графіків погодинних відключень (у цьому випадку світла не буде 8 годин на добу), - порахували в Укренерго.  

Олексій Брехт наголосив, що «Укренерго» розробляє низку заходів, спрямованих на те, щоб при необхідності компенсувати майбутньої зими можливий дефіцит електроенергії. 

Так, до зими 2024-2025 років планують відновити 1 ГВт потужностей теплової генерації, до кінця грудня 2024 року запровадити до 500 МВт розподіленої генерації, а також збільшити імпорт електроенергії та використовувати аварійну допомогу з країн ЄС.

Але у цьому прогнозі не згадують про можливі чергові обстріли російських військ по енергетичній інфраструктурі. Експерти неодноразово попереджали, що у разі нових ударів по енергетичним об'єктам,   відключення світла можуть бути дуже тривалими.

Моніторингова місія ООН з прав людини говорить про те, що взимку в Україні електрику відключатимуть від 4 до 18 годин на добу. Експерт Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук прогнозує, що в Україні взимку 2024-2025 років за оптимістичним сценарієм світла у квартирах українців може не бути до 12 години на добу, а за песимістичним сценарієм – до 20 годин на добу.

Міністр енергетики Герман Галущенко раніше заявив, що зараз важко передбачити тривалість відключень світла в Україні взимку 2024-2025 років. Найскладніша ситуація буде, якщо окупанти завдаватимуть масованих ударів по енергетичній інфраструктурі Україні.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень