Хомко вимагає у тепловиків врятувати місто

Модернізувавши котельні

Опалення у Рівному планують перевести на альтернативні джерела тепла. Це одна з умов, яку поставило місто новому власнику «Рівнетеплоенерго».

Нагадаємо, що підприємство викупила фірма-інвестор «Укртепло».

Оскільки фірма реалізувала понад 1000 проектів у сфері виробництва тепла та електроенергії з відновлюваних джерел, то альтернативна енергія – перша вимога до інвестора, каже міський голова Володимир Хомко:

Найбільше, що нас цікавить – це переведення найпотужніших котелень на альтернативне паливо. Якщо ми відійдемо від газу, ми врятуємо місто. І люди це відчують.

 

От я нещодавно вичитав, що, напевно, зростуть тарифи на опалення. Ну це ж абсурд якийсь. Ми ж переходимо на дешевше паливо, то як ціни можуть зрости? Очевидно, що треба відходити від газу.

Іван Надєїн -- поміж Хмілецьким і Хомком (фото "Рівне Вечірнє")

Власник «Укртепла» Іван Надєїн заявив, що інвестує 50 мільйонів гривень в «Рівнетеплоенерго».

Ці гроші підуть на модернізацію котелень і будівництво теплоелектростанції на біомасі для часткового заміщення газу, говорить Іван Надєїн:

Перше – це модернізація газових котелень. Ціни на газ постійно зростають, тому ми не можемо собі дозволити неефективно витрачати дороге блакитне паливо.

 

Другий напрямок – часткове заміщення газу за допомогою відновлюваних джерел енергії і на основі найкращого європейського досвіду.

 

Додатково будуть встановлені 30 котлів на біомасі, відповідно частина котелень стануть комбінованими – 60-70% тепла вироблятиметься за допомогою газу, а 30-40% – за допомогою пелет, брикетів та інших видів біомаси.

 

Але найважливіше – ми побудуємо теплоелектростанцію на біомасі, таким чином, в майбутньому ми зменшимо залежність від цін на газ і стабілізуємо тарифи. Загальний об’єм інвестицій складе близько 50 млн євро.

Іван Надєїн та журналісти Рівного -- біля зеленої біогазової станції -- на сміттєвому полігоні

Рівне вже має досвід співпраці з «Укртеплом».

Компанія побудувала на Рівненському сміттєзвалищному полігоні біогазову станцію.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень