Хмельницька АЕС таки будуватиме нові енергоблоки

Це установки AP1000 на блоках №5 та №6

Американська компанія Westinghouse Electric оголосила про укладання контракту з українським «Енергоатомом». Угода передбачає розробку оновленого техніко-економічного обґрунтування для будівництва двох енергоблоків на Хмельницькій АЕС в Україні.

Нова угода має сприяти виконанню вже підписаного раніше договору про будівництво установок AP1000 на блоках №5 та №6 Хмельницької АЕС повідомляє Westinghouse.

Це важливі кроки для енергетичної незалежності України. Ми готові надати наші технології та обладнання для заводів AP1000 в Україні та постійно надихаємося непохитною рішучістю та стійкістю наших стратегічних партнерів, – прокоментував президент Westinghouse Energy Systems Девід Дарем.

Також у Westinghouse повідомили, що у червні-2022 розширили угоду на постачання всього ядерного палива для експлуатаційного парку «Енергоатому». Загалом Україна збільшить кількість атомних енергоблоків, що будуватимуться за технологіями Westinghouse, з 5 до 9.

AP1000 є реактором нового покоління з найкращими в галузі експлуатаційними характеристиками та можливістю працювати в режимі маневрування. У Westinghouse вважають, що проєктування та будівництво AP1000 сприятиме «значній промисловій співпраці» між США та Україною.

Джерело: OBOZREVATEL

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень