Хірурги у столиці врятували 7-річну дівчинку з Рівненщини

Софійка мала вроджену ваду серця

Напередодні Софійка Реут з батьками завітали у Рівненський обласний клінічний лікувально-діагностичний центр ім.В.Поліщука аби подякувати лікарям, які допомагали їй подолати важку вроджену ваду.

Софійка родом із села Деражне Костопільського району Рівненської області. Народилась здоровою дитиною, але якось лікар-педіатр почув шум в серці та направив дівчинку на ультразвукове дослідження серця. Останній виявив відкриту артеріальну протоку (з’єднання між аортою та легеневою артерією, що закривається на протязі двох-трьох тижнів після народження) та направив дитину на консультацію до кардіохірурга.

Рівняни знають, що при діагностичному центрі працює філія «Інститут серця МОЗ України», і столичні кардіологи тут регулярно проводять прийом. На таку консультацію звернулися і батьки Софійки.

Лікар-кардіохірург підтвердив наявність цієї вади та наголосив на необхідності її усунення найближчим часом. Оптимальний термін втручання при таких вадах з 2 до 5 років життя, а Софійці уже виповнилось 7. Вартість витратних матеріалів для такої операції становила 100 тисяч грн. Для батьків дівчинки такі кошти виявилися захмарними.

Петро Реут, батько Софійки, розповідає, що відразу звернулися до керівництва Рівненщини по допомогу. Прислухатися до проблем цієї родини змусили непрості обставини.

Я не можу все кинути та поїхати заробити кошти. Я доглядаю за рідним братом – інвалідом дитинства та на моїх руках ще старенька мама. А тут ще донечка з таким захворюванням. Працює лише дружина Сніжана. Де було знайти поміч ? – розповідає Петро Реут. 

 

Тато Софійки звернувся за допомогою у Рівненської ОДА та обласної ради, і зрештою дорогий пристрій для операції (оклюдер для закриття артеріальної протоки) для дівчинки придбали.

Три тижні тому дівчинці успішно провели операцію в «Інституті серця МОЗ України».

Ваду серця повністю усунули. Дівчинка може жити повноцінним життям без обмежень.

Головний лікар діагностичного центру Роман Шустик подарував маленькій пацієнтці велику м’яку іграшку – ведмедя. Софійка обіцяла дати ведмедику ім’я – Роман Петрович. 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень