Хірургічне втручання – тільки після тесту: у «чистих» лікарнях відновлюють планові операції

Ймовірно, від завтра

Фото ілюстративне

Сьогодні, 4 травня, уряд погодив ініціативу відновлення планових операцій та госпіталізацій в Україні, які скасували на час карантину.

Так як обмеження тривають уже близько 50 днів, у частини пацієнтів уже з’явилася необхідність проведення планових операцій. Зокрема, за життєвими показниками.

Аби знизити ризики загрози життю пацієнтів, які потребують планових операцій, до постанови про карантин внесуть зміни, повідомив голова МОЗу Максим Степанов:

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов

Прийнято постанову уряду, що вносить зміни до постанови №211 Кабінету Міністрів, якою були введені карантинні заходи на території країни.

 

Після її опублікування, думаю завтра, в Україні буде  дозволено проведення певних планових операцій та госпіталізацій за життєвими показниками - якщо вони є необхідним для зниження ризику життю та здоров'ю людини, пояснив Міністр.

За його словами, щоб унеможливити випадки зараження медпрацівників під час планових операцій, усім пацієнтам в обов’язковому порядку робитимуть ПЛР-тестування на коронавірус.

Готові надавати планову медичну допомогу й на Рівненщині. Про це під час онлайн-брифінгу запевнив очільник медицини області Олег Вівсянник:

Начальник управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Олег Вівсянник

Ми готові надавати допомогу усім без виключення категоріям населення, звичайно ж, дотримуючись порядку, який буде передбачений тим чи іншим нормативним документом.

 

Тобто, лікарні, які надаватимуть планову допомогу, це будуть «чисті лікарні» - ті, де немає пацієнтів із підтвердженим COVID-19. Ми будемо старатися максимально розширити спектр надання медичних послуг усіх без виключення лікувально-профілактичних закладів області.

Нагадаємо, що на Рівненщині коронавірусну хворобу зареєстрували у 168 медпрацівників. Серед інфікованих не лише лікарі, медсестри та молодший медперсонал, а й фармацевти, біолог та зубний технік.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень