Харківська фармакологічна компанія подала документи на реєстрацію російської вакцини

Невже українців вакцинуватимуть російським «Спутником V»?


30 грудня року харківська компанія "Біолік", яка є одним з лідерів фармацевтичної промисловості України і має достатні виробничі потужності та кваліфікований персонал для виробництва вакцини від COVID-19, звернулася в Міністерство охорони здоров'я України Державний експертний центр МОЗ із заявою про державну реєстрацію медичного препарату – вакцини від коронавірусу "Супутник V" для забезпечення вакцинації нею українських громадян.

"Супутник V"є єдиною вакциною, Розробник якої - Національний дослідницький центр епідеміології та мікробіології ім. Н. Ф. Гамалеї – на відміну від усіх інших розробників у світі, - дав дозвіл на трансферт технології та передачу українському підприємству клітинної лінії для виробництва вакцини.

Таку передачу можна здійснити протягом двох тижнів, а організувати виробництво вакцини – в термін від 3 до 6 місяців, зазначає голова політради партії "опозиційна платформа – за життя", народний депутат Віктор Медведчук.

"Супутник V" готуються виробляти в Південній Кореї, Китаї, Індії, Бразилії та Казахстані. Заявки на придбання цієї вакцини подали понад 50 країн світу.

Політик підкреслив, що в результаті переговорів з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним, керівником Російського фонду прямих інвестицій Кирилом Дмитрієвим і директором НІЦЕМ ім. Н. Ф. Гамалеї Олександром Гінцбургом Україна отримає унікальну можливість самостійно виробляти вакцину від коронавірусу вже на початку 2021 року, ставши незалежною країною в питанні протидії пандемії COVID-19. 

Відмова влади або будь-яке перешкоджання правовій процедурі реєстрації вакцини від COVID – 19 "Супутник V" в Україні свідчитиме про злочинний намір влади позбавити українських громадян права на отримання медичного захисту від коронавірусу-цієї чуми XXI століття.

6 жовтня президент Росії Володимир Путін на зустрічі з Віктором Медведчуком допустив постачання «Супутника V» на Україну.

Посольство США в Києві запевнило:

Україна не має наміру закуповувати російську вакцину від коронавірусу.


Втім Володимир Зеленський повідомив, що Київ все ж отримає «справжню» вакцину з Євросоюзу.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень