Халепа для телефону та голови: Землю накрила найпотужніша магнітна буря

У 2020 році

10 грудня 2020 почалася магнітна буря, яка претендує на звання найсильнішої в 2020 році. Про це повідомляє Лабораторія рентгенівської астрономії Сонця, пише ТСН.

Відзначається, що викид сонячної речовини стався на стороні, зверненій до Землі, тобто вплив спалаху буде максимальним.

Пік сонячної активності припаде на цю ніч і позначиться не тільки на здоров'ї жителів планети, а й на роботі електроніки.

Також сьогодні зростає загальний радіаційний фон, а також посилюються коливання магнітного поля Землі. Крім того, область полярних сяйв може знизитися до широт 60-70 градусів, що дозволить спостерігати їх на більших географічних просторах.

Вчені припускають, що о 17:00 магнітна буря ще більше посилиться, а пік сонячної радіації, який досягне рівня G3, припаде приблизно на 23 годину та триватиме до 5:00 ранку 11 грудня.

Потім магнітна буря почне поступово слабшати та перейде у невеликі геомагнітні хвилювання, які триматимуться у суботу та неділю, 12 і 13 грудня.

Наступні магнітні коливання в грудні можливі 12, 13, 23, 25, 30 числа. А сильні магнітні бурі в грудні будуть 10, 11, 18, 19, 20, 24 числа.

 Людям, які залежні від перепадів космічної погоди, радять не навантажувати себе зайвою фізичною роботою, а більше відпочивати, уникати стресових ситуацій, а також підтримувати правильний раціон харчування і дотримуватися питного режиму.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень