Халатність, яка призводить до смертей: на Рівненщині поліція поспілкувалася з перевізниками

Щодо формального випуску автотранспорту на маршрути

У понеділок, 23 липня, в Україні розпочалися масштабні оперативно-профілактичні відпрацювання «Перевізник». У зв’язку з цим рівненські патрульні влаштували зустріч з місцевими перевізниками.

На прес-конференції обговорювали причини збільшення ДТП на теренах області, у тому числі й за участі ліцензованих маршрутних таксі.

Так, заступник начальника Управління патрульної поліції Рівненщини ДПП Андріан Горбачевський наголосив, що у більшості випадків випуск автотранспорту на лінію є формальним – автомобілі не проходять технічного огляду, а водії – медичного:

Формально ставляться печатки та підписи посадових осіб, що може призвести до трагедії. Тому що, безпосередньо, водій та посадова особа несуть пряму відповідальність за життя та здоров’я людей. Не думайте, що це просто папірець за який ніхто не буде відповідати – знайдеться справа на кожного. Наша з вами халатність призводить до смертей та трагічних наслідків.

За чотири доби проведення операції поліцейські спільно з представниками Укратрансбезпеки перевірили на Рівненщині понад 7,5 сотень автобусів, які надають пасажирські перевезення. У понад трьох десятків виявили технічні несправності, ще майже два десятка були незаконно переобладанані.

Правоохоронці підрахували, що кожна сьома маршрутка, яка виїжджає на лінію, є потенційним правопорушником.

Серед найбільш розповсюжених порушень: несправність гальмівної та рульової системи, закриті аварійні виходи, тріщини лобового скла, проблеми з протекторами, а також захаращене сторонніми предметами лобове скло.

Нагадаємо, на Рівненщині, у середньому, щоденно траплаяється шість ДТП, у кожній п’ятій страждають люди.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень