Гурток з вирощування равликів з’явиться на Рівненщині: Що там робитимуть

Скільки дітей зможуть відвідувати гурток

Фото ілюстративне, з відкритих джерел
Фото ілюстративне, з відкритих джерел

«Равликова ферма» з вересня запрацює у Рівненському національно-патріотичному центрі.

Від зародження ідеї до створення ферми минуло лише пів року. За цей час працівники центру самотужки облаштували  локацію для вирощування равликів, засіяли перко – рослина, яку їдять молюски, а на початку червня вже й заселили перших жителів.

Мета гуртка – це зробити освітній процес в закладі цікавішим, яскравішим. Гурток покликаний на те, щоб стати більш цікавими для дітей. Під час відвідування гуртка буде проводитися дослідницька робота, дітей вчитимуть як вирощувати, і як доглядати за равликами.

 

Ініціатива створення «Равликової ферми» обговорювалася в колективі центру , це свідомий крок у цьому напрямі. Ферму ми облаштовували власними силами за підтримки равликової ферми у селі Верба, що на Дубенщині. Локацію ми облаштовували без залучення бюджетних коштів, – розповів керівник центру національно-патріотичного виховання Віктор Самчук.

В групу гуртка з вирощування равликів може входити 15 дітей, однак якщо охочих буде більше, йтиметься про створення двох або більше груп.

Керівник центру національно-патріотичного виховання додав, що «Равликова ферма» – це сміливий експеримент, однак центр поки з ним справляється.

Прикладом того, як може працювати гурток з вирощування равликів, є гурток бджолярів, який діє у центрі національно-патріотичного виховання у Рівному та Мізочі. Як показує практика, деякі діти, які відвідували гурток бджолярів, після закінчення школи пов’язали свою професійну діяльність із бджолярством і стали пасічниками, – розповів Віктор Самчук.

Загалом гуртки центру національно-патріотичного виховання є у кожній громаді із 64 громад Рівненщини.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень