Грибники заблукали на Рівненщині: одного знайшли з інсультом

Ще двох шукають

Фото ілюстративне

Грибники заблукали у 5 районах Рівненщини напередодні.

Мешканці області заблукали у лісах Рівненського,  Дубенського, Костопільського, Сарненського та Зарічненського районів.

У двох районах області грибників досі шукають. Після «тихого полювання» додому не повернулися 46-річний мешканець Зарічненського району та 57-річний костопільчанин.

Ще четверо грибників, які заблукали, знайшли у лісах області ще напередодні. Один – мешканець Сарненського району вийшов з лісу сам.

Крім нього, в одному з лісів Рівненському районі заблукала жінка з чоловіком та дитиною. Вони змогли додзвонитися до рятувальників, яким розповіли приблизне місцеперебування. Тож їх швидко знайшли.  У Дубенському районі чоловіка, що заблукав, знайшли з ознаками інсульту інші грибники, які викликали «швидку». Чоловіка госпіталізували.

Фото ілюстративне

Рятувальники обласні закликають не йти у незнайомі місця, особливо якщо це важкопрохідна чи болотиста місцевість.

  • Якщо з собою є телефон – зателефонувати до рятувальників за номером 112 можна й без sim-карти, якщо це територія не вашого оператора зв'язку. Головне пояснити своє місцеперебування.
  • Якщо зрозуміли, що заблукали, зупиніться і спокійно огляньте все, що бачите навколо себе. Вслухайтеся у звуки лісу. Гавкіт собак (чути на відстані 2-3 км), голоси людей, звуки робочої техніки або залізниці (поїзд чути на відстані до 10 км)- все це може підказати напрямок руху.
  • Може допомогти високе дерево, на яке вийде влізти та оглянути околиці з висоти. Якщо додзвонилися до рятувальників і впевнені, що вас шукають, краще залишатися на одному місці й розвести вогонь. Дим покаже місце вашого розташування.
  • Можна стукати час від часу по дереву палицею, ці звуки можна почути на великій відстані.
  • Якщо при огляді знайшли стежку, визначте, чи не звіряча вона. Стежка тварин, звичайно, виведе вас до водопою, а від нього ви зможете знайти струмок або річку. Рухаючись за течією рано чи пізно вийдете до населеного пункту. Але зустрічатися з дикими тваринами зайвий раз не варто.
  • Якщо гілки кущів змикаються в районі ваших грудей, значить, стежка звіряча.
  • Пізно ввечері не варто йти далі. Організуйте собі місце для сну: до настання темряви зберіть запаси палива з розрахунком, щоб вистачило до ранку, і матеріал, щоб розвести багаття. Окопайте (або прочистіть) територію багаття, запасіться водою для пиття і для профілактики пожежі в суху погоду.

 

Джерело - пресслужба ДСНС Рівненщини

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень