Гроші на оплату комунальних послуг даватимуть по-новому – «заднім числом»

Рахунки доведеться оплачувати самому, а потім отримувати компенсацію

Механізм виплат субсидій в Україні планують змінити. Від допомоги громадянам в уряді не відмовляться, і продовжать нараховувати та виплачувати монетизовану субсидію – але отримають ці гроші українці лише після того, як самостійно оплатять рахунки.

Про зміни, які влада готує у механізмі виплати субсидій, розповів заступник глави Офісу президента Ростислав Шурма.

На перший погляд, все залишиться як і було, але черговість виплат буде іншою. Для найбільш незахищених верств населення це дуже ризикований перехід, адже вчасна виплата субсидій для них - це гарантія вчасного розрахунку за спожиті комунальні послуги.

Зрештою це рішення держави - допомагати громадянам, які не можуть платити справедливу ціну, але це не автоматично дешева ціна для всіх, - пояснив позицію влади Ростислав Шурма.

Є велика ймовірність того, що українці, які через війну залишилися без джерел доходів й живуть виключно на допомогу від держави – не зможуть вчасно оплатити споживчі послуги зовсім. Що на думку експертів може спровокувати ще більше накопичення заборгованості за комунальні послуги.

Зважаючи на те, що усі соціальні виплати на сьогодні Україні проводяться коштом міжнародних донорів, своєчасність і ритмічність їх виплат теж під питанням.

У найближчі місяці буде допрацьоване рішення, але основні ввідні мають буди такими: пересічні громадяни, які потребують допомоги, не повинні постраждати, держава повинна адресно їм допомагати.

 

Ті, хто можуть платити, мають платити, і компанії повинні продавати свої продукти за справедливою ціною і мати стимул для нарощування виробництва електроенергії, видобутку газу та нафти, - каже Ростислав Шурма.

Джерело:  24канал  Liga.net

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень