Грем’яче, під яким нині масово ловлять бандитів, горіло

Щоправда, його спалили під час війни, але… Ми взнали і про бандитів

Як ми докладно описували, під Грем’ячим Острозького району проходить масова облава на автозлодіїв. Задіяно 150 поліціянтів, квадракоптери і навіть – літак.

Ті злодії у ніч з четверга на п’ятницю

Викрали дві Tойоти у якогось здолбунівського мільйонера.

Так от, як нам повідомили

Одного зі злодіїв таки зловили.

 

Точно

Деталі пізніше.

До речі, цієї ночі температура опускалася до мінус 2-ох градусів за цельсієм.

 

І правоохоронцям, і злодіям, напевно, було непереливки.

А тим часом з’ясувалося, що Грем’яче, Острозького району, це дуже непросте село. Воно має свій герб та прапор.

Існує окрема велика сторінка про Грем’яче у Вікіпедії.

Там сказано, що
 

При автомагістралі Рівне — Острог розміщене село Грем'яче, де зараз близько 500 дворів, загальноосвітня школа, ФАП, дитячий садок, клуб, бібліотека, сільрада, осередки сільськогосподарського виробництва.

 

Висотно-горбиста околиця Грем'ячого з перевагою глинистих, супіщаних ґрунтів була заселена в глибоку давність. На її полях є виявлений один великий і п'ять менших курганів, де, кажуть, могли бути поховання із староруської доби.

 

Грем'яче — село колись Острозького повіту в Хорівській волості недалеко від Острога.

 

Про Грем'яче маємо чи не першу вістку в записі від 12 жовтня 1617 року, коли-то возний сповістив про спустошення татарами Острізької волості, називаючи пошкоджені або цілковито зруйновані оселі, серед яких засвідчене й вщент спалене «Грымяче». Під час визвольної війни 1648–1654 років «Грымяче» («Гримяче») кілька разів документується як місце сутичок збройних угрупувань козаків, селян з боївками шляхетського війська. За договором 1753 року, «Гримяче» отримує коронний канцлер Ян Малаховський, який згодом передає та продає його різним власникам Острізького намісництва.

 

У 1794 році маєтність «селения Гремячего» конфіскується і стає власністю російської держави. Згодом цариця Катерина дарує «Гремяче» великоруському генералові Ферзену, а з 1802 року воно стає власністю сенатора Іллінського, графині Корженецької та інших володарів. За переписом 1885 року, «Гримяче» зі статусом «деревні» відноситься єпархіальне до Грозова.

Також у цій статті є великий і зворушливий розділ

Спалення Грем'ячого

Радимо почитати

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень