Граничний призовний вік в Україні хочуть знизити — знаєте чому? Заява Міноборони

Із 27 до 25 років

В Україні планують знизити граничний вік перебування на військовому обліку.

Про це повідомили у Міноборони.

Ці зміни продиктовані тим, що під час дії правового режиму військового стану відсутня потреба перебування громадян на військовому обліку призовників до 27 років.

  • По-перше, необхідність їхнього щорічного прибуття до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, зокрема для проходження медичних оглядів, призводить до додаткових фінансових витрат, навантаження на медичних працівників та збільшення черг для проходження ВЛК. У той час як призов на строкову військову службу під час воєнного стану не здійснюється.
  • По-друге, тривале перебування на військовому обліку призовників під час дії воєнного стану призводить до того, що значна кількість придатних до військової служби громадян, які не мають статусу військовозобов'язаних, не може бути залучена до військової служби за призовом під час мобілізації.

У Міноборони наголосили, що всі ініціативи Сил оборони України, спрямовані на зміцнення обороноздатності держави, є обґрунтованими, узгодженими з іншими урядовими та структурами безпеки та мають на меті «винятково» оптимізацію процесів.

АЛЬТЕРНАТИВНА ДУМКА

Як зауважують в коментарях:

Насправді все зроблено не для того.

 

Бракує молодих чоловіків схоже в армії)

 

Зараз чоловіків які не служили до 27 років не чіпали, бо вони були у реєстрі призовників але не військовозобов'язаних.

 

Як тільки чоловіку виповниться 27, він походить ВЛК і його або включають до реєстру військовозобов'язаних, або виключають якщо він непридатний.

 

А тепер, зменшивши вік до 25 років, всі ті кому зараз від 25 до 27, хто не служив, автоматично підуть на ВЛК, за підсумками якого вони можуть бути визнані придатні,  включені у реєстр військовозобов'язаних, і мобілізовані)

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень