Готуємо троянди до морозів: як правильно обрізати і вкривати кущі на зиму

Дуже важливо робити все вчасно і підходити до справи з розумінням

Те, наскільки пишним буде цвітіння троянд у наступному році, багато в чому залежить від правильної обрізки та укриття кущів восени. Робити це потрібно з настанням стійких холодів.

В ідеалі температура повітря повинна доходити до 5-7 градусів морозу - календарно йдеться десь про початок-середину листопада.

Наше завдання у тому, щоб кущі не впріли під накриттям і не заразилися грибковими захворюваннями. Саме через це вкривати їх завчасно не варто, як і проводити остаточну обрізку перед зимівлею.

Починаємо з обрізки куща троянди

В обов'язковому порядку з нього потрібно зрізати не тільки все суцвіття, а й листя, яке часто розташовується по всій гілці. Кущ має бути повністю оголеним. Після цього стебла потрібно вкоротити до 5 бруньок. Якщо бруньки погано проглядаються, можна просто відміряти від основи куща відстань в 1,5-2 долоні.

Тепер потрібно прибрати все сміття і очистити площу поруч з кущем від бур'янів. Не зайвою буде й обробка ґрунту навколо куща протигрибковим препаратом.

Наступний етап — підгортання

Суть полягає у тому, щоб засипати обрізані кущі сухою землею на 8-10 см. Краще взяти верхній шар землі з саду і засипати його горбочком в середину куща. Тирса, до слова, для підгортання не підходить.

Підгорнутий кущ потрібно накрити, причому матеріалом, який повітро- і водопроникний. Такі характеристики має, наприклад, агроволокно. Ідеальне природне укриття можна зробити також з гілля. Під прошарком ялинових гілок кущ буде забезпечений доступом повітря, а прикрита сніговою шапкою хвоя надійно зігріватиме троянду взимку і не дасть кущу упріти під час відлиг.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень