Готуємо автомобіль до осені: 11 важливих речей

Це допоможе вам уникнути неприємних сюрпризів

Чимало водіїв вважають, що автівку треба ретельно готувати лише до зими. Але й осінь приховує свої «пастки». І щоб з машиною не виникло зайвих проблем, потрібно звернути увагу на 11 головних речей.

На що саме, розповів інструктор із контраварійного водіння Сергій Гусєв.

Восени на водіїв очікує зміна погоди: раніше починає темніти, стає більш волого й слизько, частіше доводиться використовувати різні електроспоживачі. Тому, якщо ми хочемо, щоб авто довше служило, під час підготовки до осені треба дотримуватися низки правил.

Оглянути лакофарбове покриття автівки. Якщо на ньому з’явились якісь сколи чи майже непомітні тріщини, то волога додасть клопоту, корозію потім важче буде прибрати.

Добре вимити авто. Місця під гумою, дощовиками, арками, куди за літо набивається пил і болото, від тієї ж вологи теж можуть гнити. Тому краще все це вимити, радить фахівець.

– Розібрати, зняти підкрилки, заїхати на мийку, де можна вимити днище і все добре почистити. Таким чином восени можна зменшити ймовірність корозії, – наголошує Сергій Гусєв.

Подбати про скло. Воно завжди має бути сухим і чистим. Скло часто запотіває – або від пошкодження гуми або й просто так. У цьому разі на ньому з’являється плівочка. За гарної погоди її не видно, але коли збільшується волога всередині автомобіля, скло швидко «затуманюється».

Килимки. Ганчіркові краще замінити на гумові. Або ж гарно випрати й висушити, а під низ покласти плівку, яка буде відштовхувати вологу.

Перевірити справність системи кондиціонування та опалення. Коли температура падає, скло в авто починає запотівати, погіршуючи водієві огляд. Тому краще подбати про це завчасно. Зараз ми майже не використовуємо пічку, але згодом настануть холоди і всі кинуться на СТО, створюючи черги.

Колеса. Восени стає більш слизько, частіше випадають дощі, рух ускладнює мокре листя, пісок. Якщо колеса зношені, автівку важче буде зупинити. Краще перевірити протектори на наявність надривів, розривів завчасно. До того ж тиск у шинах може «скакати», адже температура повітря в цей період може з плюсової різко змінитись на мінусову і навпаки.

Гальма. Якщо чутно рипіння або інші звуки, наприклад коли потрапив пісок, краще перестрахуватись і перевірити гальма на СТО, зокрема і гумові шланги, які йдуть до гальм. За літо вони можуть розтріскатись, тому краще замінити. Також слід перевірити колодки.

Світло. Восени темніє раніше і швидше, тож частіше доводиться їздити з увімкненим світлом. Тому треба перевірити повороти, стопи, протитуманний ліхтар, ближнє – дальнє світло (його треба також і відрегулювати, щоб не сліпити інших учасників дорожнього руху).

Паливо. Якщо у вашої автівки дизельний двигун, то краще вже поступово переходити на зимове паливо, яке не загусає за мінусових температур.

Підготувати зимові шини. Краще нехай будуть наготові, бо коли вже вдарять морози, буде пізно, шиномонтажі будуть забиті, а в магазинах чи інтернет-магазинах вже може й не виявитися шин у потрібному розмірі. Тому краще завчасно перевірити ті, що у вас вже є – чи вони ще годяться для використання або ж слід придбати чи замовити нові.

Нині й ціни менші, і вибір ширший, каже Сергій Гусєв.

А наостанок експерт радить не забути перевірити систему заряджання акумулятора. Навантаження буде більшим (пічка, світло), тому краще перевірити стан самого акумулятора, зарядити його, якщо потрібно, або замінити, щоб у морози вранці він точно завівся.

Джерело: life.fakty

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень