«Господь забирає найкращих»: у Луцьку віддали останню шану Олексію Веремійчику (11 ФОТО)

Тисячі людей прийшли попрощатися із загиблим на озері Люб'язь

Луцьк провів у останню земну дорогу директора департаменту сім'ї, молоді та спорту міської ради Олексія Веремійчика.

Прощання із загиблим та заупокійне богослужіння відбулися у Свято-Троїцькому кафедральному соборі сьогодні, 18 жовтня.

[media=159065][media=159067]

Віддати останню шану загиблому прийшли сотні людей – рідних, друзів, колег та знайомих, які любили та поважали його.

«Він був справжнім слугою народу: Луцька і лучан», – так про трагічно загиблого директора департаменту сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради Олексія Веремійчика відгукнувся Митрополит Луцький та Волинський Михаїл, який провів панахиду за трагічно загиблим чоловіком.



Провести в останню земну дорогу Олексія прийшли сотні людей: друзі, знайомі, колеги, однодумці. Усі, хто щиро переживав за його долю протягом цих днів. Молодь та старші люди не стримували сліз.

Після завершення служби митрополит Михаїл звернувся до присутніх. Він побажав дружині та рідним Олексія душевних сил під час важкого випробування та ще раз нагадав усім, яку світлу та позитивну людину ми втратили.

«Олексій був взірцевим сім’янином та християнином, допомагав у розвитку православ’я на Донбасі», – зазначив митрополит.

Натисніть плей, щоб переглянути Слово Митрополита Михаїла

«Дуже прикро, коли з життя йдуть такі молоді, повні життєвої енергії люди. Він горів справою, боровся за ідею, піклувався про молодь, її дозвілля та розвиток. В мене навіть закралась крамольна думка: невже на небесах кадровий голод? Такий, що від нас туди забирають найкращих», – звернувся до присутніх митрополит Михаїл та додав, що Олексій Веремійчик був справжнім слугою народу: Луцька і лучан.

Владика Михаїл наголосив, що кожен із сотень людей, хто прийшов провести Олексія Веремійчика в останню дорогу, прийшов, щоб висловити почуття вдячності цій людині:

«По людині судять не за тим, скільки вона прожила, а як вона прожила і що вона лишила по собі. Важливо, як згадають. В першу чергу – як згадає Бог. А Бог згадає за молитвами тих людей, яким ти зробив добро. Бо вони будуть гукати до Бога, і він прийме тебе у Царстві своїм».

Священослужитель наголосив, що важливо при житті робити добрі справи, говорити добрі слова, не відкладати те, що можна зробити сьогодні, на завтра. Бо у будь-яку мить кожен з нас може залишити цей світ: «Важливо пам’ятати про те, що ця мить наступить. Важливо пам’ятати, що полишивши все земне з собою забираєш лише відголос добрих і поганих справ».

Митрополит Михаїл зауважив, що Олексій Веремійчик був справді хорошою людиною. І тому усім нині так важко відпускати його на небеса.

«Ми скорбимо, бо більше не побачимо. Але я впевнений, що його любов, яку він мав до дружини, дитини, до нас, до справи, до міста – вона залишиться серед нас. І ми його будемо згадувати не лише сьогодні, бо справи, які він залишив по собі, будуть говорити про нього», - висловився священнослужитель.

Він закликав молитися за загиблого, дякувати у молитві за те, що він був серед нас.

«Нехай Господь воздасть йому тією ж любов’ю, яку він проявляв до нас, оселивши його в оселях, де немає ні журби, ні зітхань. Хай Господь дарує йому Царство небесне, а нас із вами надихне зробити висновки, як треба жити, які вчинки робити. Бо ми повинні вчитися, дивлячись на ближнього свого», – звернувся до присутніх у храмі владика Михаїл.

На завершення він висловив співчуття усім рідним покійного і закликав тих, кому був дорогий Олексій Веремійчик, підтримувати його родину і зараз, і завжди, бо біль від втрати довго краятиме серця.

Поховали Олексія Веремійчика на цвинтарі у селі Городище Луцького району.

Нагадаємо, Олексія Веремійчика, який 12 жовтня зник під час риболовлі на озері Люб’язь в Любешівському районі, шукали 5 днів. Його тіло знайшли 16 жовтня.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень