Google і Ford планують створити спільний робомобіль

Їздитиме він на автопілоті

За інформацією Yahoo Autos, компанії Google і Ford планують створити спільне підприємство з випуску самокерованих автомобілів. Про новий проект, як повідомляється, буде офіційно оголошено в перших числах січня в рамках міжнародної виставки електроніки CES +2016, повідомляє «3Dnews».

Ford вже досить давно тестує системи автопілотування, а недавно компанія повідомила, що з наступного року роботизовані седани Fusion Hybrid почнуть випробовуватися на дорогах загального користування Каліфорнії (США). Що стосується Google, то ця корпорація тестує на громадських дорогах більше двох десятків кросоверів Lexus RX450h з системою автопілотування. Крім того, в реальних умовах тестуються прототипи робомобіля Google.

Об'єднання зусиль з Google дозволить компанії Ford прискорити розвиток систем автопілотування за рахунок застосування програмних напрацювань пошукового гіганта. Google, у свою чергу, зможе задіяти виробничі потужності Ford і не витрачати мільярди доларів на будівництво власних складальних ліній.

Угода між Google і Ford, швидше за все, не буде носити ексклюзивний характер. Це дозволить Google працювати і з іншими учасниками автомобільного ринку. Втім, поки офіційні коментарі з приводу партнерства сторони не дають.

Джерело: slavpeople.com

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень