Головні убори для дітей та підлітків: модні тенденції-2022

Підбір дитячого гардеробу – це завжди важливе та відповідальне завдання для батьків

Підбір дитячого гардеробу – це завжди важливе та відповідальне завдання для батьків. Особливу увагу приділяють одягу та взуттю, тому на різних сайтах та форумах активно обговорюють, що саме необхідно для дитини та в якій кількості.

Але ми вирішили зосередитися саме на головних уборах. Цей елемент гардеробу виконує не тільки практичні завдання, але й надає образу певної завершеності.

Функціональна складова передбачає захист від сонця, вітру, дощу, снігу, а естетична полягає в оригінальності виконання. Дитячі моделі тривалий час були зменшеною копією виробів для дорослих і ця тенденція певною мірою зберігається й досі. 

У другій половині 20 століття головний убір перестав бути обов'язковим елементом дорослого гардеробу. А пов'язано це з тим, що капюшонами стали доповнювати не лише верхній одяг, а й трикотажні вироби, сукні, футболки.

Це раніше мами та їхні доньки одягали вишукані капелюшки, прикрашені пір'ям, хутром, стрічками та навіть коштовностями. Тепер жінки працюють нарівні з чоловіками, не мають прислуги, яка б допомогла їм одягатися, та можливості проводити багато часу перед дзеркалом.

Така ж тенденція спостерігається й у підборі дитячих моделей. Головне – швидко та практично. Тому не дивно, що фаворитами стають досить прості варіанти, а для їхнього одягання дивитися у дзеркало зовсім не обов'язково.

Оригінальні поєднання та змішування стилів

Дитяча мода певною мірою пов'язана з пропозиціями для дорослих. Зупинимося докладніше на модних трендах 2021-2022 для дітей шкільного віку та підлітків:

  • Бейсболки. Протягом декількох років досить рідко включалися до модних показів, але сьогодні поступово повертають втрачені позиції. Більшою мірою призначаються хлопчикам, доповнюються дивакуватими малюнками, геометричними фігурами. По колориту відповідають одягу або підбираються у контрастних відтінках, комбінуються з вільними светрами та широкими брюками.
  • Вушанки з натурального або штучного хутра. Очікуваний тренд, оскільки батьки завжди намагаються купити дітям найтепліші варіанти. До того ж тепер вушанки поєднуються з будь-яким верхнім одягом (укорочені куртки, комбінезони, пуховики). Особливою пропозицією стало комбінування з теплими, підлітковими пальтами вільного крою у велику яскраву клітку.
  • В'язані шапки. Займають важливе місце у гардеробі як хлопчиків, так і дівчаток. Основні тенденції – широкі відвороти, помпони можуть розташовуватися не тільки на маківці, але і на рівні вух. Пропонуються двосторонні шапки, які за допомогою зміни кольору дозволяють змінити стилістику образу. Несподіване поєднання – підлітки надягають класичну в'язану біні (округла форма без декоративних елементів) поверх бейсболки.
  • Берети. Для створення повсякденних образів використовуються текстильні або трикотажні варіанти у тон пальта. Пропонуються також ажурні вироби із трикотажу, які доречні для створення романтичних образів. Теплі вироби доповнюються хутряними помпонами. Хлопчики носять берети у стилі вуличних художників і десантників.
  • Панами. Часто сприймаються лише як захист від сонячних променів. Але у сезоні весна-літо 2022 вони стають важливою деталлю повсякденного образу дівчаток та хлопчиків середнього та старшого шкільного віку. Панами домінують не лише у спортивній стилістиці, можливі несподівані поєднання із класичними жакетами та брюками.
  • Кепки. Ще один оригінальний підлітковий варіант, який відрізняється різноманітним оформленням, особливо у пропозиціях для дівчаток. Це різноколірне кепі, варіанти з декоративними вушками та помпонами, об'ємні вироби, доповнені компактним твердим козирком. Для створення особливих образів використовуються кепки з велюру у ніжних тонах (наприклад, персиковий).
  • Капелюхи. Цей головний убір зазвичай вважається атрибутом дорослого гардеробу, та у 2022 році він пропонується як особливо модний тренд для хлопчиків старшого шкільного віку. За формою капелюхи максимально спрощені та представлені у світло-сірих та класичних темних відтінках. Як декор може використовуватися атласна стрічка, яка за кольором поєднується з одягом чи взуттям. Капелюх з полями тепер можна носити не лише з класичним костюмом та пальто, але й з джинсовим одягом та з будь-якою курткою (навіть з вкороченою), а традиційні туфлі замінити на кеди.

Отже, основна тенденція полягає у тому, що відбувається деяке змішання стилів. Так моделі, що раніше були звичним атрибутом спортивного спрямування, тепер переходять у класику і навпаки.

Дорослі дедалі рідше одягають головні убори й таким чином подають дітям негативний приклад, а мода намагається донести актуальність цих виробів до масового споживача.

Перейшовши за посиланням https://panama.ua/categorys/77723/ на сайт інтернет-магазину Panama, ви можете підібрати оригінальні головні убори для хлопчиків і дівчаток різного віку.

*на правах реклами

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень