Головні підсумки ESL Pro League Season 19 з Counter Strike 2

Нещодавно закінчився престижний турнір із Counter Strike 2 — ESL Pro League Season 19, який проходив на Мальті. Довгоочікувана подія у світі кіберспорту тривала трохи менше ніж місяць та подарувала вболівальникам багато цікавих зустрічей між найкращими командами світу. На турнірі брали участь 32 команди, більша частина з яких знаходиться у топі рейтингу найсильніших колективів планети. 

Українські вболівальники мали нагоду підтримати наші організації Natus Vincere та Monte, які відчайдушно змагалися за призові місця. Впродовж усього турніру було незрозумілим, хто у підсумку зможе здобути тріумф, адже кожна команда у серії плей-оф була гідною трофея. У матчах на виліт змагалися сильні колективи, серед яких були й колишні чемпіони мейджорів, а також амбітні команди, котрі прагнули першої перемоги. Завдяки цьому фанати й полюбляють Counter Strike, адже завжди цікаво спостерігати за боротьбою досвіду та юності. 

Окрім насолоди від гарного Counter Strike 2, вболівальники мали змогу використати власні ігрові знання для отримання призів. Для цього варто було робити ставки на кіберспорт GGBET. Попереду ще багато цікавих турнірів, а тому не втрачайте нагоди поєднати перегляд улюбленої дисципліни з гарною винагородою. Дивіться матчі між найкращими командами світу, насолоджуйтесь яскравими моментами та майстерністю гравців, а також прогнозуйте того, хто переможе. Вболівайте та перемагайте разом із відомим букмекером. 

Хто потрапив до стадії плей-оф турніру?

Завдяки особливому формату турніру усі команди були поділені на чотири групи та мали одразу декілька шансів на прохід до плей-оф. Так, наприклад, колектив G2 спочатку поступився у верхній сітці та потрапив до нижньої, звідки також вилетів до стадії останнього шансу. У вирішальний момент колектив зміг перемогти та гарантував собі місце у стадії ігор на виліт. Аналогічний шлях пройшла українська команда Monte, яка спочатку поступилася у матчі проти Liquid у верхній сітці, у нижній — програла колективу Ence, а вже у стадії Last Chance змогла подолати бразильців із Furia та потрапити у вирішальний етап. Подібний шлях також здолав колектив FlyQuest, який брав участь у групі D. 

Були й команди, що для виходу до вирішальної стадії пройшли менш тернистий шлях. Так, у групі A колективи Astralis та 3DMAX пройшли до фіналу верхньої сітки та зайняли свої місця у стадії плей-оф. Команда FaZe Clan, своєю чергою, потрапила до вирішальної стадії через нижню сітку. 

У групі B тріумфували Vitality та The Mongolz, які пройшли до фіналу цього дивізіону. Вони напряму потрапили до стадії плей-оф. Кіберспортсмени Vitality під час власних матчів очікувано не програли жодної мапи та виглядали справжніми фаворитами турніру. Особливо вражав найкращий гравець минулого року — ZywOo, який демонстрував фантастичні індивідуальні показники. The Mongolz, навпаки, здивували всіх власною грою, адже ніхто не думав, що вони потраплять до вирішальної стадії. Колектив скористався власним статусом аутсайдера та зміг здивувати кожного опонента, який траплявся на його шляху. Інші команди, наприклад, G2, долали важчий шлях для потрапляння у вирішальні матчі. 

Група С відзначилася потужною грою колективу MOUZ, які стали тріумфаторами без жодної програної мапи. Команда, яка складається з випускників юнацької академії, з кожним місяцем демонструє все більш зрілу гру. Окрім них у вирішальну стадію потрапили команди GamerLegion та Monte. 

Дивізіон D відзначився сенсаційною перемогою американської організації Complexity, яка на своєму шляху здолала колективи Pera, Heroic та Natus Vincere. Після виходу Counter Strike 2 команда отримала друге дихання та почала демонструвати гарну гру на кожному турнірі. Окрім них, у серію плей-оф вийшли колективи Natus Vincere та FlyQuest.

Запекла боротьба у вирішальних матчах ESL Pro League Season 19

Огляд стадії плей-оф варто розпочати з матчів українських організацій, які знаходилися в одній частині турнірного шляху та мали великі шанси зустрітися в очному поєдинку. Проте цього не трапилось, адже Monte у першому ж матчі потрапили на колектив FaZe, який був очевидним фаворитом. Не дивлячись на статус аутсайдера, українська команда дала потужний бій на кожній мапі. На вирішальній Mirage були навіть непогані шанси на підсумкову перемогу, проте колективу забракло досвіду. У підсумку — поразка з рахунком 2:1 (13:7, 14:16, 13:10). FaZe Clan пройшли далі та потрапили на ще одну українську організацію — Natus Vincere. Європейська команда була досить серйозно налаштована на цю зустріч, адже нещодавно клуби зустрічалися між собою у фіналі мейджору, де гравці NAVI сенсаційно здобули перемогу. Кіберспортсмени FaZe прагнули помститися, що було досить добре видно під час матчу. Команда вщент розбила своїх опонентів на першій мапі Nuke з рахунком 13:5. Надалі Natus Vincere змогли зібратися та дали бій на Mirage, проте цього не вистачило для перемоги. 16:14 на додаткових раундах на користь FaZe та підсумкова перемога 2:0. Ось так і закінчилися виступи наших кіберспортивних організацій на ESL Pro League Season 19. Команди посіли 9 та 13 місця відповідно. Надалі у цій частині зустрічалися FaZe та Vitality, де останні здобули досить легку перемогу з рахунком 2:0, пройшовши далі, де їх очікував матч проти Astralis. Вони до цього здолали команду Liquid із результатом 2:0. У матчі між Vitality та Astralis сильнішого виявляли протягом усіх трьох мап. Команди досить рівні, що відобразилося на результаті. У підсумку — з рахунком 2:1 у напруженій боротьбі перемогли Vitality та потрапили до фіналу. 

У іншій частині турнірної таблиці було одразу декілька фаворитів: MOUZ, Complexity та G2. Остання команда розпочинала свій шлях із ранньої стадії через кваліфікацію за допомогою етапу Last Chance. Колектив спочатку переміг команду FlyQuest, а потім здолав 3DMAX. Після цих відносно легких прогулянок їх очікувала серйозна перевірка у чвертьфінальній зустрічі проти MOUZ. Матч тривав усі три мапи, проте боротьби команди не показали. На першій мапі G2 розгромили опонента, а потім вже MOUZ зробили те ж саме на наступних двох. Підсумка перемога 2:1 за кіберспортсменами MOUZ, яких у півфіналі вже очікувала команда Complexity. Остання до цього впевнено здолала своїх опонентів. Перемогу у підсумку святкувала команда MOUZ із рахунком 2:1 та пройшла до свого другого фіналу у турнірах серії ESL Pro League поспіль. 

Фінальна зустріч залишала дуже багато запитань та інтриги. З одного боку вмотивовані MOUZ, які голодні до перемог та демонструють гарну гру впродовж останнього часу, а з іншого — нестабільні, проте досвідчені Vitality, які можуть перемогти на кожному турнірі. ZywOo демонстрував історично максимальний індивідуальний рейтинг впродовж усіх матчів та ще до фіналу фактично здобув звання MVP. 

Проте боротьби не сталося, адже MOUZ перемогли на трьох мапах поспіль із доволі впевненим рахунком. І от — друга перемога поспіль із результатом 3:0 у фіналі ESL Pro League для команди, адже минулого року в такому самому стилі колектив здолав Natus Vincere. 

Вболівальники залишились у захваті від турніру, який подарував багато цікавих матчів із несподіваними результатами. Попереду ще багато подій та переможців, а тому не втрачайте можливості насолодитися грою та отримати гарні призи.

Участь в азартних іграх може викликати ігрову залежність. Дотримуйтеся правил (принципів) відповідальної гри.

*

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень