Головна причина поширення дуже заразного коронавірусу стала відома вірусологам

Суть в атмосферних умовах

За певних атмосферних умов життєздатність SARS-CoV-2 помітно знижується.

Основний фактор для поширення коронавірусної інфекції нового типу - швидкість випаровування вологи в повітрі. До такого висновку прийшли зарубіжні вчені, які провели гідродинамічні експерименти і теоретичне моделювання.

Основна мета проведеного дослідження - зрозуміти, як на поширення найдрібніших крапель рідини з частинками SARS-CoV-2 впливає температура навколишнього повітря, його вологість, а також інші атмосферні параметри (швидкість вітру, наприклад). Досліди показали, що за низки атмосферних умов життєздатність SARS-CoV-2 помітно знижується.

Моделювання на основі теоретичних розрахунків і гідродинамічних дослідів показало, що за відносно низької вологості та високої температури повітря дрібні краплі рідини випаровуються швидше, в результаті чого значно знижується життєздатність коронавірусу. Це дуже важливо, тому що вірус передається в основному разом з найдрібнішими краплями слини, - зазначили автори дослідження.

Вчені з'ясували, що вірус може активно передаватися навіть при високих температурах, якщо повітря залишається вологим. Це пояснює, чому ситуація з поширенням коронавірусу посилилася в липні - високі температури поєднувалися з високою вологістю, що сприяє передачі інфекції.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень