Голодні бунти через карантин: чи є така перспектива? (ВІДЕО)

Думки з цього приводу різняться

Чи можливі в українських містах заворушення, що виникали через карантин у Китаї наприкінці березня, коли люди намагалися розтрощити поліцейські авто і повністю нехтували правилами правопорядку через неможливість залишити межі «карантинних зон» і поїхати на роботу в провінції, де обмеження вже зняті?

Як це було, видно на відео:

Опитування з економістом Юрієм Ситником та політологом Кирилом Молчановим на цю тему оприлюднило видання Вголос.

Економіст Юрій Ситник

Зокрема, економіст Юрій Ситник вважає:

Люди масово позбуваються своїх доходів. Якщо вони і будуть відновлюватись, то це буде відбуватись дуже повільно. Внаслідок цього, багато людей залишаться або зовсім без доходів, або з мінімальними коштами на життя. Якщо людина не має, що їсти, у неї вмикається інстинкт самозбереження. Така людина буде здобувати їжу у той спосіб, який їй буде доступним. А серед таких методів є грабунок супермаркетів, магазинів, крадіжки чужого майна і таке інше.

Водночас в інтерв’ю виданню Ситник зауважив, що бунти не набудуть повномасштабного характеру. Це швидше будуть певні локальні спалахи у районах, де буде найгірша ситуація.

Політолог Кирило Молчанов

Політолог Кирило Молчанов натомість висловлює думку:

Я вважаю, що розмови про «голодні бунти» зараз є дещо перебільшеними. Якщо карантин буде поступово слабшати з 12-го травня, то українці більш-менш спокійно пройдуть відновлення. Проте, якщо друга хвиля пандемії відбудеться восени, то це вже буде набагато страшніше для українців. Тоді вже наслідки карантину будуть набагато важчими для всієї держави.

Наслідками, вважає Молчанов, буде те, що влада просто піде на поступки народові. Їм набагато простіше поступитися населенню і поступово скасовувати карантинні обмеження, ніж «закручувати гайки».

Депутат Галина Третьякова

А ось на думку голови Комітету по соціальній політиці парламенту, депутата від «Слуг народу» Галини Третьякової виданню LB.ua українець зі своєю ментальністю, гострою потребою в свободі, почуттям справедливості на протести в сьогоднішніх умовах не піде.

Щоправда, факт того, що великі магазини і супермаркети працюють, коли малий бізнес зачинений, в цій площині може стояти питання не в голодних бунтах, а в почутті несправедливості.

Ми виживемо, допоможемо одне одному, але несправедливість буде торкатися наших сердець - вважає Третьякова.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень