Гімнастка з Рівненщини виборола два титули на Кубку світу

Україна здобула Кубок світу зі спортивної гімнастики у трьох дисциплінах

Одразу два титули на рахунку 15-річної дебютантки Даніели Батрони (з Рівненщини), а один титул взяв Ілля Ковтун. Міжнародна федерація гімнастики (FIG) опублікувала підсумкові рейтинги Кубка світу-2022 зі спортивної гімнастики.

Серія складалася з чотирьох етапів - у Котбусі, Досі, Каїрі та Баку. За підсумками кожного з етапів до заліку Кубка світу включалися три найкращі результати у фіналах кожного гімнасту або гімнастки.

Після всіх змагань були представлені підсумкові рейтинги серед жінок (чотири дисципліни) та чоловіків (шість дисциплін).

У жіночих видах українки потрапили до топ-10 рейтингу у трьох із чотирьох дисциплінах, а у двох із них зовсім виграли.

Йдеться про 15-річну дебютантку Кубка світу Даніелу Батрону, яка стала найкращою на різновисоких брусах і колоді.

 

У нинішньому сезоні Батрона здобула п'ять нагород - три на колоді (золото в Котбусі та дві бронзи в Каїрі та Баку), а також бронзу на брусах та срібло у вільних вправах у Досі.

Щодо чоловіків, то найкраще себе виявив Ілля Ковтун. 18-річний гімнаст провів ідеальну серію на паралельних брусах, здобувши чотири перемоги й вперше в кар'єрі став володарем Кубка світу у цій дисципліні.

При цьому варто зазначити, що результати в паралельних брусах ще будуть переглянуті - через скандал із російським гімнастом Іваном Куляком, який вийшов на нагородження з літерою Z на формі.

 

Втім, на перемогу Ковтуна це не вплине - Кубок світу в українця.

Хороший результат показав Назар Чепурний. 19-річний спортсмен став другим у рейтингу в опорному стрибку, програвши лише вірменові Артуру Давтяну.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень