Щоб не їхати 6,5 год: між Рівним і Києвом хочуть запустити швидкісний поїзд «Інтерсіті»

Зараз «Інтерсіті» зупиняється лише у Дубні

Щоб дістатися до столиці, рівняни змушені користуватися переважно автомобільним транспортом, який не може забезпечити достатньої мобільності. До обласної ради надходять численні звернення від мешканців Рівненщини з проханням розв'язати цю проблему. 

Голова облради Олександр Данильчук звернувся листом до міністра інфраструктури Владислава Криклія та до голови правління АТ «Укрзалізниця» Володимира Жмака, повідомляє пресслужба Рівненської обласної ради.

- На сьогодні між Києвом і Рівним курсує поїзд 097/098 Київ – Ковель, час у дорозі якого – майже 6 з половиною годин.

 

На думку мешканців області, існує нагальна потреба у запуску між столицею і Рівним швидкісного денного поїзда типу «Інтерсіті».

 

Адже у Києві працює чимало мешканців Рівненщини, чимало студентів з області вчиться у столичних вищих навчальних закладах.

 

Наразі у Рівненській області робить зупинку лише один швидкісний поїзд «Інтерсіті» – 743/744 Дарниця – Львів.

 

Причому ця зупинка здійснюється у місті Дубно, яке розташоване більш як за 40 кілометрів від обласного центру,  - йдеться у листі.

У проєкті держбюджету на 2021 рік вперше закладено державне фінансування залізничної інфраструктури. Тож Олександр Данильчук просить вжити вичерпних заходів щодо відкриття маршруту швидкісного поїзда типу «Інтерсіті» між Києвом і Рівним.

За матеріалами пресслужби Рівненської обласної ради

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень