Геть від української літератури: під Кабміном триває пікет через ЗНО (ВІДЕО)

Вимагають повернути комплексне ЗНО



У Києві проходить пікет "Геть кремлівські пазурі від української літератури", на якому активісти вимагають відставки тимчасового очільника МОН Сергія Шкарлета та просять повернути комплексне ЗНО з української мови та літератури.

Активісти вийшли на пікет під стіни Кабінету Міністрів України. Про це повідомляє видання "Цензор.нет".

Рішення про два ЗНО з української мови прийняла ще Гриневич, а ми лише виконуємо це, – Шкарлет.

Як зазначають організатори заходу, одним з інструментів плекання українського світогляду в громадян є вивчення української літератури.

Предмет української літератури в школі – це не просто читання книжок, це формування спільного погляду на минуле, це аналіз причинно-наслідкових зв’язків, це формування спільного погляду на майбутнє", – додали вони.

Активісти кажуть, що вилучення української літератури з обов’язкового ЗНО може послабити формування спільного світогляду в українців та державотворчих процесів в Україні.


Зокрема, вже вийшли на пікет поети, письменники, артисти і музиканти. Перед присутніми також виступила відома українська актриса Римма Зюбіна та письменниця Лариса Ніцой.

Чого найбільше боїться Путін від українців? Світоглядної єдності. Він боїться спільного бачення українцями фундаментальних засадничих державотворчих питань та спільного бачення нами нашого минулого і майбутнього. Тому Путін руйнує і впливає на все в Україні, що може об’єднати українців у спільному баченні, - додають організатори.

 

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень