Гепатит C: Як мешканцям Рівненщини не захворіти та як розпізнати хворобу, як не вдалося вберегтися

Про що варто пам’ятати

Понад пів сотні випадків захворювань гепатитом C торік виявили на Рівненщині. У 12-х захворілих діагностувати гострий вірусний гепатит, а у 43-х – хронічний.

Найбільше захворілих на Дубенщині, у Вараші, на Сарненщині, у Рівненському районі та в Рівному, повідомили в обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Гепатит – це небезпечна для життя інфекція печінки. Хвороба може протікати як у легкій формі, так і призводити до тяжкого довічного захворювання, серед якого цироз печінки та рак.

Оскільки ефективної вакцини проти гепатиту C на сьогодні немає, то важливо уникнути зараження. Найчастіше гепатит передається через нестерильне медичне обладнання,  зокрема шприци, а також під час переливання крові та продуктів крові, які не пройшла скринінг на ГС.

Вірус гепатиту C також може передаватися від інфікованої матері дитині, при статевих зносинах, що супроводжуються контактом з кров'ю (наприклад, в осіб з декількома статевими партнерами або чоловіків, які вступають у статеві зв'язки з чоловіками). При цьому варто зауважити, що гепатит C не передається через грудне молоко, харчові продукти, воду, при обіймах, поцілунках або спільному прийманні їжі та напоїв з інфікованою особою.

Тривалість інкубаційного періоду гепатиту C – від двох тижнів до шести місяців.

Приблизно 80% випадків первинна інфекція протікає безсимптомно. У хворих з гострим перебігом хвороби є висока температура, стомлюваність, втрата апетиту, нудота, блювання, болі в ділянці черевної порожнини, потемніння сечі, світлий кал, болі в суглобах і жовтяниця.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень